Print this page
BEAUTY/NAILS

ECHILIBRU PERFECT

Joi, 27 Iunie 2019 13:44

Ingrijirea pielii se face in functie de tipul de ten pe care il ai. Tenul gras poate fi neplacut, dar cu ingrijirea optima si cu produsele potrivite, poti obtine o stralucire naturala.

Tenul gras poate fi inconfortabil si devine suparator atunci cand se produce prea mult ulei. Pielea grasa apare atunci cand glandele sebacee din piele incep sa produca exces de ulei. Acesta este un proces natural care nu poate fi oprit, dar se pot lua masuri pentru gestionarea si îingrijirea tenului gras. Desi sebumul este vital pentru a mentine pielea sanatoasa, in cantitati mari poate duce la piele grasa, pori înfundati si acnee. Acest lucru face ca porii sa se mareasca, deoarece sunt intinsi dincolo de capacitatea de a manipula cantitatile de ulei care sunt generate. Lucrurile se inrautatesc pe masura ce invelisul porilor se ingroasa, ceea ce blocheaza uleiul sa iasa la suprafata pielii, ducand la puncte negre si acnee.

Simptomele de piele grasa si severitatea lor variaza de la o persoana la alta. Cele mai intalnite simptome ale tenului gras sunt un aspect lucios sau gras, pori dilatati si incarcati care ies in evidenta, dar si punctele negre. Exista mai multi factori care pot conduce la excesul de ulei ce are un efect neplacut asupra tenului. Printre acestia se numara schimbarile hormonale, stresul si clima. Totodata, genetica poate juca un rol în ceea ce priveste excesul de sebum. Insa, printr-o buna rutina de ingrijire a pielii, problema se poate ameliora. Primul pas consta in evaluarea rutinei actuale de ingrijire a pielii. Folosirea produselor matifiante si a celor care contin ingrediente dure este eficienta, cel putin la inceput. Pe termen lung insa, folosirea unor astfel de produse doar inrautateste lucrurile.

 

Related items