Print this page
EDUCATION

INTERVIU NATALIA LISINA

Luni, 11 Noiembrie 2019 12:57

Care sunt tendintele majore care au in prezent cel mai mare impact asupra industriei profesionale de infrumusetare?

Exista doua trenduri majore care influenteaza cu adevarat aceasta industrie. Primul este despre personalizare si abordare individuala. Consumatorii si clientii cauta ceva care sa li se potriveasca cu adevarat si care sa le satisfaca exact nevoile si nu doresc sa urmeze anumite standarde stabilite care poate nu sunt pe deplin conforme cu asteptarile lor si doresc produse care sa sublinieze frumusetea lor individuala. Aceasta este o tendinta foarte importanta, care trebuie abordata si, desigur, este necesara si corelarea cu portofoliul pe care compania il poate oferi. Noi avem deja un exemplu excelent cu System Professional Brand, care are o abordare personalizata prin oferirea unui Energy Code pentru fiecare persoana in parte. Aceasta gama se bazeaza pe nevoia particulara a fiecarui consumator sau client al salonului. 

Cel de-al doilea trend pe care il vom adauga si in portofoliul nostru este cererea crescuta pentru produsele naturale. Avem un brand complet nou numit „We Do”, dar care este lansat doar pe piata nordica, unde vom incerca sa invatam si sa vedem cum putem incepe sa schimbam cu adevarat lumea. Aceasta gama va fi lansata si la nivel global, incluzand, de asemenea, pietele central-est europene. Este vorba despre o gama cu produse de ingrijire si styling, unele dintre acestea cu o utilizare multifunctionala. De asemenea, ar putea fi aplicate pe buze sau chiar pe piele. Acest trend al responsabilitatii este in crestere, iar noi ne implicam si ne dorim sa facem lucruri marete in viitor.

 

Cum ramane Wella un brand dedicat profesionistilor intr-o lume in care toate produsele sunt  la un click distanta? 

Exista, desigur, o tendinta crescatoare a modului in care comunicam, dar si un nivel ridicat de conectivitate al oamenilor datorita internetului. In ziua de astazi, social media influenteaza modul  in care mesajul este prezentat consumatorilor si clientilor nostri. Desigur, ne referim la ce se intampla online. Oamenii fac schimb de puncte de vedere foarte rapid, dar si stirile sunt raspandite repede. In acelasi timp, poate fi influentat modul in care ajung anumite mesaje catre comunitati sau la fiecare consumator. Deci, social media si toata aceasta comunicare digitala au devenit cu adevarat importante. Cu toata aceasta digitalizare si transformare digitala care se desfasoara in lume, in inima afacerii profesionale sunt coaforii nostri. Lucrul care trebuie inteles este faptul ca aceasta afacere este una hand-made. De aceea, ne vom concentra in continuare pe dezvoltarea coaforilor si ne vom asigura ca sunt capabili sa ii faca pe clienti fericiti.

 

Avand in vedere cresterea semnificativa a utilizarii internetului, ce ne puteti spune despre cumparaturile online si despre vanzarile din saloane atunci cand vine vorba de achizitionarea de produse profesionale de infrumusetare?

Tendinta recenta este de a opera pe mai multe canale. Noi ne concentram pe strategia comerciala a companiei, pentru ca ne dorim sa fim prezenti acolo unde clientii si consumatorii nostri fac cumparaturi. Suntem atenti la toate canalele de comercializare, stabilind prioritatile si incercand sa luam cele mai bune decizii, deoarece fiecare canal necesita un anumit portofoliu ce trebuie sa fie diferentiat, respectand publicul nostru tinta format in continuare din profesionisti. Insa avem si game de ingrijire si styling care pot fi achizitionate de clienti. In orice caz, prioritatea noastra principala raman saloanele. De asemenea, trebuie sa tinem cont si de stilistii independenti, pentru ca in ziua de astazi stilistii nu mai sunt legati de un anume salon. Ei pot inchiria un scaun, pot lucra in casa clientului sau chiar de acasa. Din diferite motive, piata este foarte populara, iar acesti stilisti independenti nu sunt atat de usor de abordat, pentru ca nu sunt fizic stabiliti ca saloanele, sa stii unde se afla sau sa le stii preferintele. Ne-ar placea cu adevarat sa stim de unde cumpara si unde pot gasi produsele noastre. De aceea, acum ne concentram foarte mult in dezvoltarea strategiei in ceea ce priveste magazinele profesionale, deoarece este exact ceea ce avem nevoie: stilistii independenti sa vina la magazin, sa vada gama de produse, sa le incerce si sa primeasca sfaturi. Iar cel de-al doilea canal care acum creste foarte repede este canalul de e-commerce. Este relevanta formarea platformelor business-to-business dedicate profesionstilor care trebuie identificati si diferentiati de clientul final. O alta platforma importanta este cea de business-to-consumer, pentru ca foarte multi consumatori prefera sa cumpere de pe aceste platforme, dar noi trebuie sa diferentiem portofoliul pentru consumatori, fata de cel pentru profesionisti. Wella se bazeaza in continuare pe anumite branduri care sunt dedicate profesionistilor si care vor aduce clientul in salon pentru a se bucura de rezultate impecabile.

 

Cu ce va surprinde Wella piata profesionala in ceea ce priveste inovatiile, in viitorul apropiat?

Cea mai mare inovatie care a fost facuta recent, din categoria noastra de produse de colorare este Koleston Perfect, iar de curand am lansat Koleston Perfect Me +. Modul in care produsul functioneaza se bazeaza pe o tehnologie unica la nivel global. Cercetarea pentru realizarea acestui produs a durat noua ani, iar noi am investit in aceasta inovatie care aduce un set unic de beneficii pentru client, pentru ca suntem siguri ca o companie care aduce un astfel de serviciu poate castiga viitorul. Acest produs se bazeaza pe trei beneficii: calitatea culorii, durabilitatea acesteia, dar si o deteriorare mai mica a parului rezultata in urma colorarii. Koleston Perfect Me + este singurul produs de pe piata care combina aceste beneficii.

 
  • Interviu-Lisina-4



  • Interviu-Lisina-5



  • Interviu-Lisina-2



  • Interviu-Lisina-3



  •  

Related items