Print this page
EVENTS/NEWS

HOT NEWS!! TREVOR SORBIE CASTIGATORUL INTERNATIONAL HAIR LEGEND AWARD 2020!

Luni, 06 Ianuarie 2020 12:36

International Hairdressing Awards a anuntat ca Trevor Sorbie va primi premiul International Hair Legend of the 2020 pentru cariera sa inconfundabila din industria noastra. Editia din 2020 a International Hairdressing Awards va avea loc pe 16 februarie, in Madrid (Spania).

Comitetul de organizare a International Hairdressing Awards a decis sa ofere premiul International Hair Legend of the 2020 lui Trevor Sorbie.

Numele lui Trevor Sorbie este sinonim cu coafura de pionierat din industria de infrumusetare din intreaga lume. De la frizerie pana la Palatul Buckingham, de unde si-a luat MBE-ul, el este stilistul care a castigat cele mai multe premii. Dupa ce a lucrat cu Vidal Sassoon, la randul sau, a pregatit  stilisti precum Eugene Souleiman si pe castigatorul British Hairdresser of the Year, Angelo Seminara.

Pionier al tunsorilor si al stilurilor de styling The Wedge, The Chop si The Scrunch, Trevor Sorbie a castigat de patru ori titlul British Hairdresser of the Year. Este singurul coafor care a devenit atat de cunoscut incat se pun intrebari despre el in emisiunile de cultura generala. Denumit drept "Nasul coafurii", standardele profesionale ale lui Trevor Sorbie sunt foarte ridicate. Cele 6 saloane din Marea Britanie si salonul din Dubai atrag cei mai buni coafori din lume. Acestea si-au dezvoltat o reputatie de lideri ai industriei, toate saloanele urmand un program riguros de pregatire, supravegheat de Trevor si de echipa de educatie.

Fiul si nepotul unor frizeri, Sorbie s-a nascut in Paisley, Scotia, in 1949 si a inceput sa lucreze cu tatal sau inca de la 15 ani, dupa ce a abandonat scoala, neavand nici o calificare. A lucrat acolo timp de cinci ani, dupa care a mers sa faca un curs de la 6 luni la Richard Henry School of Hairdressing.  

In 1972, la putin timp dupa absolvire, a gasit un loc de munca la Vidal Sassoon, din Londra. Aici Sorbie a lansat stilul geometric in tunsoare, purtat de trend-setteri precum Mary Quant si Mia Farrow, iar printre clientii sai se numarau vedete pop, fotomodele si fete din inalta societate. Vidal Sasson l-a numit pe Sorbie directorul artistic al salonului si astfel a devenit stilistul lui Rex Harrison si al lui Paul McCartney.

In ciuda faimei si reputatiei sale internationale, Trevor Sorbie a ramas modest si cu picioarele pe pamant. Sorbie crede cu fermitate in ceea ce el descrie drept „par real, pentru oamenii reali". Gandirea lui din spatele acestei filozofii este ca, desi opera sa artistica este o pasiune atotcuprinzătoare si inca isi apreciaza foarte mult clientii celebri, el doreste, de asemenea, sa creeze stiluri uimitoare pentru oameni obisnuiti si sa faca femeile sa se simta minunat si cu adevarat frumoase si increzatoare. Acest lucru a fost demonstrat si in ultima sa actiunie umanitara. Inspirat din experienta proprie atunci cand a ajutat un membru al familiei in lupta pentru cancer, Trevor Sorbie a lansat in 2006, o organizatie non-profit numita „My New Hair”. Trevor isi dedica acum mare parte din timp atat pentru a oferi consultanta, cat si serviciului de personalizare a perucilorpentru clientii care sufera de caderea parului din cauza tratamentelor medicale. De asemenea,  organizeaza seminare in colaborare cu L'Oreal Professionnel pentru a instrui alti coafori in ceea ce priveste oferirea acestor servicii, realizand astfel singurul curs de acest tip din Marea Britanie.

Prima editie a International Hairdressing Awards a reunit in Madrid cele mai mari nume ale hairdressingului mondial, iar cea de-a doua editie promite sa ridice stacheta unui eveniment despre care se spune ca va deveni cel mai important din sector, la nivel international. Cei 15 finalisti ai editiei din 2020 vor participa eveniment, precum si prestigiosul juriu format din cinci profesionisti renumiti: Antoinette Beenders, Tabatha Coffey, Robert Lobetta, Beverly C. si Tono Sanmartín.

International Hairdressing Awards sunt o organizatie de frumusete independenta, realizata de coafori si care a fost sustinuta inca de la infiintare de catre doi sponsori principali de importanta internationala care cred in mesajul si misiunea acestor premii: Revlon Professional® si Salon Look Madrid-Ifema. Cele doua firme foarte apreciate si-au unit fortele pentru ca acest concurs sa devina un succes international. De asemenea, Revista Estetica, cu 22 de editii la nivel mondial se va implica in calitate de partener global de media si va ajuta la promovarea acestui eveniment uimitor. Beauty Underground este un alt sponsor al acestui eveniment.

Pentru mai multe informatii, vizitati: www.ihawards.com

 

Related items