Print this page
EVENTS/NEWS

TOP 10 TRENDURI DE INFRUMUSETARE CARE VOR APAREA LA FINALUL CARANTINEI

Marţi, 05 Mai 2020 09:37

Ce impact va avea actuala criza asupra viitorului frumusetii? Este o intrebare pe care ne-am pus-o cu totii de cand pandemia a inceput sa escaladeze.

Inca din prima zi a pandemiei, Estetica s-a confruntat cu aceasta problema si a adoptat strategia “întotdeauna de partea ta”, oferind informatii, actualizari, sfaturi si idei creative care acopera toate aspectele industriei noastre.

Prin urmare, suntem incantati si privilegiati sa putem publica acest articol al lui Sylvie Moreau, presedintele Coty Professional Beauty. Pozitia unica a lui Sylvie, care se afla in prima linie a contra-atacului nostru in lupta cu impactul COVID-19; o face capabila sa analizeze efectele pe care aceasta pandemie le are asupra vietii noastre si sa analizeze, in special, schimbarile bruste și imprevizibile pe care le-am suferit cu totii, atat ca profesionisti ai industriei, cat si in calitate de consumatori. "Chiar daca, in cele din urma, focarul de COVID-19 va fi tinut sub control, anumite obiceiuri vor persista si devine din ce in ce mai clar ca pandemia va avea un impact profund si de durata asupra societatii, asupra economiei si asupra industriei mondiale a frumusetii. In aceasta perioada am reflectat asupra noii realitati care se contureaza in urma acestei crize si am simtit ca ar putea fi util sa va impartasesc cateva dintre invataturile adunate in ultimele saptamani., spune Sylvie.

Pe masura ce avansam, acestea sunt cele 10 tendinte pe care Sylvie le-a identificat ca fiind cel mai probabil sa schimbe industria frumusetii:

1. ASCENSIUNEA FRUMUSETII IN SIGURANTA

Prima tendinta este cresterea accentuata a cererii pentru produsele de frumusete considerate preventive si sigure. Dezinfectantii pentru maini si produsele de curatare anti-bacteriene au fost vandute pe toate platformele de comert electronic in cateva zile. Situatia actuala aminteste consumatorilor rolul esential al igienei personale, ca „primul gest de infrumusetare”.

Dincolo de importanta crescanda a pietei traditionale de ingrijire personala, ne putem astepta la necesitatea de a regandi ambalajele si formele produselor, cu o cerere crescuta pentru pompe, spray-uri sau ambalaje de unica folosinta. Totodata, avand in vedere anxietatea accentuata, ne asteptam sa creasca dorinta de transparenta a ingredientelor si a aprovizionarii, precum si reasigurarea asupra standardelor impecabile de productie.

Cererea de produse sigure si eficiente va continua sa creasca puternic, consumatorii fiind si mai constienti si mai atenti la riscurile legate de sanatate, prioritizand siguranta ingredientelor si a formulelor.

Aceasta este 0 tendinta care si-a inregistrat ascensiunea chiar inainte de pandemia COVID-19, datorita unei miscari de constientizare a consumatorilor, si care ne-a dus la dezvoltarea tehnologiei ME + in linia noastra de colorare Wella Professionals Koleston Perfect. Fata de cea mai comuna tehnologie de colorare, ME+ contine o molecula de culoare capabila sa reduca cu 60% riscul de a dezvolta o alergie la vopseaua de par.

2. PRODUSE PENTRU CRESTEREA IMUNITATII CA PARTE A RUTINEI DE INFRUMUSETARE

Consumatorii abordeaza stiluri de viata si practici mai sanatoase, cauta produse si alimente capabile sa le imbunatateasca sanatatea si sistemul imunitar. Super alimentele care stimuleaza imunitatea si ingredientele TCM (Medicina traditionala chineza) nu au fost niciodata atat de populare, avand in vedere cresterea suplimentara a cererii care a survenit o data cu raspandirea virusului.

Aceste produse nu sunt percepute doar ca o sursa de nutrienti pentru un sistem imunitar mai puternic si o dieta echilibrata, ci si ca produse de infrumusetare adecvate. Miscarea alimentelor pentru infrumusetare, care ii face pe oameni sa manance alimente mai naturale, organice si care contribuie la promovarea sanatatii si a starii de bine, contureaza o noua tendinta in crestere rapida: convergenta nutritiei si a frumusetii.

In consecinta, vedem cresterea asa-numitei „frumuseti comestibile”: alimente care stimuleaza imunitatea si functionalitatea organismului si bauturi concepute special in scopuri cosmetice, precum si utilizarea anumitor produse alimentare ca ingredient principal in produsele de ingrijire a frumusetii. Untul de Cupuacu (fructul national din Brazilia cunoscut sub numele de „farmacie intr-un fruct”) este ingredientul erou al noului nostru produs: crema pentru par si maini (Moisturizing Day Shift).

3. FRUMUSETEA DE ACASA

Work from Home tips, #WFHtips, a devenit un hashtag in trending pe Instagram, pe care eu l-am adoptat cu entuziasm. Imi petrec cea mai mare parte a timpului calatorind in întreaga lume pentru a intalni echipele si clientii, asa ca sunt de obicei departe de casa si de biroul meu din Geneva. Deci, biroul de acasa nu este ceea ce as numi habitatul meu natural!

Munca de acasa reprezinta o mare parte din schimbarea pe care o traim si nu a venit fara provocari. Dar ce zici de implicatiile sale asupra obiceiurilor de frumusete, atunci cand contactul nostru social este limitat la cateva apeluri video zilnice?

Intrucat o mare parte din viata noastra se desfasoara acum acasa, confortul devine esential: ingrijirea pielii si a corpului, precum si mastile de par sunt si mai populare in aceasta perioada.

Dar la fel si produsele care sunt capabile sa ne faca sa ne simtim bine si confortabil in fata unui ecran, precum si instrumentele de infrumusetare pentru acasa, care ne ajuta sa obtinem rezultate asemanatoare cu cele din salon, cum ar fi stilerul Platinum sau peria cu aer cald Glide de la ghd (literalmente Good Hair Day!).

Aceasta tendinta creeaza, de asemenea, sansa ca marcile sa indeplineasca nevoia unor emotii prin initiative semnificative. Izolarea ofera oportunitati intreprinderilor de a se conecta si de a construi relatii valoroase cu comunitatile lor, datorita cresterii utilizarii Social Media. Tutoriale de coafura live, informatii exclusive despre produse si sfaturi despre frumusete DIY: tendinta de frumusete #homehub necesita experiente digitale, autentice si conexiuni cu consumatorii.

4. INGRIJIREA PROPRIEI FRUMUSETI MAI PRESUS DE ORICE

Ingrijirea de sine capata o semnificatie vasta in aceste zile, deoarece nu este legata doar de aspectul nostru fizic. In aceasta perioada de izolare, in timp ce unii oameni gasesc alinare in gatit sau muzica, altii apeleaza la ingrijirea de sine, precum antrenamente la domiciliu, meditatie, podcast-uri si tratamente de înfrumusetare DIY.

Importanta bunastarii fizice si mentale, care era in prim-plan cu mult inainte de COVID-19, a cunoscut acum un boom pe toate platformele de social media, devenind rapid un pilon in strategiile de continut post-virus al companiilor. 

Oamenii au fost nevoiti sa incetineasca ritmul cotidian si, in multe cazuri, sa traiasca cu sentimente de nesiguranta, cum ar fi frica, anxietatea sau stresul. In aceste momente, sanatatea mentala si fizica sunt prioritare fata de aspectul fizic, ceea ce face ca oamenii sa fie dispusi sa investeasca mai mult in ritualurile de ingrijire de sine. Consumatorii cauta „un lux simplu” sau „mici placeri” si gasesc bucurie in micile momente.

Exercitii fizice zilnice, mese mai sanatoase si tratamente de infrumusetare premium: companiile trebuie sa se gandeasca la ritualuri care pot ajuta consumatorii sa ia o pauza la finalul zilei pentru a-si oferi cateva momente de relaxare. Produsele noastre profesionale pentru acasa sunt perfecte pentru acest lucru!

5. FRUMUSETE ECO-ETICA: PRODUSE DE INFRUMUSETARE CU IMPACT 

In China si Italia, si treptat peste tot in lume, aerul s-a curatat. Apele Grand Canal din Venetia, in mod normal sufocate de traficul nautic, sunt suficient de limpenzi pentru a vedea pestii, iar delfinii se intorc. In Seattle, New York, Los Angeles, Chicago si Atlanta, ceata poluarii s-a ridicat, iar emisiile globale de carbon au scazut. Pe masura ce guvernele se mobilizeaza pentru a restrictiona libertatea de miscare a oamenilor in vederea prevenirii raspandirii virusului, poluarea aerului scade.

Chiar daca este foarte nociv pentru economie si afaceri, virusul ne arata ca modelele noastre economice, dar si actiunile noastre cotidiene, au consecinte tangibile asupra sanatatii planetei noastre, asupra poluarii si a schimbarilor climatice. Acest lucru ii va determina pe consumatori sa-si puna la indoiala modelul de consum dinaintea virusului si vor aborda un stil de viata mai responsabil si mai ecologic.

In ceea ce priveste frumusetea, aceasta miscare nu va face decat sa consolideze tendinta eco-etica si cresterea interesului pentru frumusetea constienta. In portofoliul nostru, brandul de ingrijire a parului eco-etic WeDo / Professional arata calea catre un concept nou si vast despre ceea ce inseamna sa fii un brand de infrumusetare.

6. REVENIREA LA “LOCALISM”

Deoarece mobilitatea internationala ramane restrictionata, majoritatea consumatorilor isi vor petrece vacanta si timpul liber in tarile de rezidenta. Aceasta va fi o sansa pentru ei de a descoperi traditiile si comorile locale, determinand cresterea cererii de produse locale si a aprovizionarii locale. De asemenea, solidaritatea va juca un rol economic important: consumatorii vor fi mult mai inclinati sa cumpere de la intreprinderile si brandurile locale care au fost afectate negativ de Covid-19, pentru a-si arata sprijinul si a le permite sa-si reinceapa activitatea. Acest lucru se va traduce intr-un sentiment reinnoit de apartenenta comunitara si locala, care va juca un rol important ca factor emotional in modelul de cumparare.

Intreprinderile ar trebui sa se repozitioneze in consecinta, transformand magazinele (si saloanele de infrumusetare!) in spatii in care comunitatea decide. Afacerile globale ar trebui sa se asigure ca strategiile lor sunt adaptate la captarea locala, atat prin canale emblematice, cat si prin canale digitale, reflectand in acelasi timp gusturile, preferintele locale si prioritizarea ingredientelor extra-locale.

In cazul Wella, sunt mandra sa spun ca practic toate produsele noastre de colorare reprezentative care sunt vandute in Europa, sunt produse pe terenul fabricii istorice Wella din 1894, in Saxonia, Germania.

7. DORINTA UNEI ESCAPADE

Ca o miscare contrara tendintei anterioare, experienta izolarii, precum si restrictiile importante de calatorie preconizate, vor stimula dorinta consumatorilor de libertate si evadare. Nu ne-am gandit niciodata atat de intens la acea calatorie mult visata, precum am facut-o in perioada izolarii, nu?

Brandurile se pot astepta la cereri mai mari de noutate si exotism si isi pot construi povestileintr-un mod in care sa isi ajute consumatorii sa calatoreasca cu mintea lor.

Brandul nostru de unghii, OPI, este cunoscut prin faptul ca indeamna clientul sa calatoreasca prin puterea culorilor, cu nuantele sale superbe, care sunt in trend, cu nume funky, dar si cu ajutorul colectiei sale ce are o destinație sezoniera. Colectia OPI Mexico Coty pentru primavara-vara 2020 a reprezentat in aceasta perioada de anxietate o gura de aer proaspat pentru o multime de manichiuriste si pentru clientii lor. Unde crezi ca ne va duce OPI in continuare? Ramaneti aproape.

8. NOUA EXPERIENTA VIRTUALA A FRUMUSETII

Cumparaturile online si, în special, experienta acestora vor juca un rol important, deoarece oamenii vor fi nevoiti sa evite adunarile mari din locurile aglomerate, precum centrele comerciale.

Acest lucru va solicita brandurilor sa-si intensifice prezenta pe platformele de comert electronic, dar vor trebui sa continue sa isi regandeasca rolul de furnizori ai unei experiente de frumusete imersiva.

Realitatea augmentata va fi o tehnologie cheie in care sa investesti pentru a oferi clientului o experienta imbunatatita si ultra-personalizata. Este un lucru despre care credem cu tarie ca este viitorul drum al industriei, dar si motivul nostru de mandrie.

Prin prezentarea Magic Mirror de la Wella Professional, in cadrul #CES2020 care a avut loc in ianuarie, am dorit sa oferim profesionistilor nostri o experienta cu totul noua in ceea ce priveste consultarea culorilor parului, prin caracteristici precum capturi video live AR si 360 °, probarea virtuala a culorilor a parului de catre client si recunoastere faciala.

Deoarece consumatorii vor dori sa compenseze lipsa cumparaturilor fizice, este necesar ca jucatorii din industria de frumusete sa ofere experiente virtuale sofisticate si echivalente cumparaturilor fizice, pentru a-si construi loialitatea consumatorilor.

9. FRUMUSETE CU MASCA DE PROTECTIE

Purtarea mastilor de protectie va deveni un obicei esential pentru a ne proteja pe noi si pe cei din jurul nostru. Din acest motiv, ne putem astepta ca in curand, mastile sa faca parte din garderoba noastra, dar si din rutina de infrumusetare. Oare cum va avansa industria modei?

Pentru industria frumusetii, acest lucru va insemna ca ochii si parul devin punctul central al trasaturilor fizice pentru consumatorii care poarta masti. Se asteapta o crestere rapida pentru ambele categorii, ceea ce este excelent pentru cei din industria de coafura, in timp ce produsele pentru buze vor fi mai mult despre confort, ingrijire si tratament, decat despre culoare si efect vizual.

Cu buzele ascunse in spatele mastii, consumatorii isi vor concentra atentia si asupra unghiilor care vor deveni modalitatea de a-si exprima starea de spirit prin culoare. De asemenea, ne putem aștepta ca micul lux al „efectului rujului”, care este renumit in mediul recesionar, sa fie asumat de o sticla de lac de unghii.

Am observat in luna martie 2020 o dublare a vanzarilor online a produselor pentru unghii fata de aceeasi perioada a anului precedent. Noua normalitate care ne va obliga sa purtam masca de protectie in public este o oportunitate excelenta atat pentru industria parului, cat si pentru cea a unghiilor.

10. REDISCOPERIREA VALORII REALE A STILISTILOR

Profesionistii nostri sunt puternic afectati de inchiderea saloanelor. Dar aceasta criza teribila si izolarea fortata care a urmat arata, in acelasi timp, cat de mult au nevoie clientii de serviciile lor.

Clientii sunt destul de disperati si cauta modalitati de a-si ingriji parul, in perioada in care nu mai pot merge la salon. Vopseaua pentru acasa este una dintre categoriile de produse de frumusete care este in plina expansiune in timpul pandemiei. “Cum sa ma tund singur” reprezinta una din tendintele majore de cautare pe Google, iar hashtag-ul #quarantinehair si #pandemicbangs devin virale pe Instagram și Tiktok, unde o multime de utilizatori posteaza in direct videoclipuri cu tunsori realizate acasa, dar si reactiile lor imediate.

Chiar si celebritatile experimenteaza cu parul lor in timp ce sunt blocate acasa: saptamana trecuta, cantareata si compozitoarea Pink a postat un videoclip pe Instagram in care le-a spus fanilor cum s-a imbatat si a decis sa se tunda singura (va rog, nu faceti asta acasa!). Drept urmare, unii stilisti au inceput, aproape de la inceputul izolarii, sa vina in ajutorul clientilor. Tutoriale online, consultatii prin Skype sau Facetime, sau chiar indrumare prin video-call in timpul procesului de taiere si colorare la domiciliu preiau controlul asupra serviciilor clasice de salon: expertiza si abilitatile profesionistilor sunt acum mai apreciate si mai solicitate ca niciodata.

Prin intermediul Social Media si al tehnologiei, stilistii si frizerii pastreaza contactul cu baza lor de clienti, aducand la viata „saloane digitale” unde este respectata distantarea sociala.

Dupa doar cateva zile de restrictii, o multime de femei au inceput sa se ingrijoreze in privinta radacinilor crescute sau a bretonului lor. Teama a fost partial irationala, intrucat femeile in mod normal isi coloreaza parul in saloane la fiecare 6 saptamani, dar tocmai acest lucru este interesant. In cele din urma, coaforii isi pot da seama cu adevarat ca sunt mult mai importanti in ochii clientilor decat credeau. Iar clientii pot aprecia cu adevarat lucrurile pe care numai coaforii le pot face. 

Valoarea artei si a maiestriei acestei profesii este redescoperita, iar experienta din salon, bazata si pe legatura umana si pe sentimentul de incredere intre stilisti si clienti, s-a dovedit inca o data de neinlocuit.

Related items