Print this page
EVENTS/NEWS

ROMANIA ISI DESCHIDE SALOANELE DE INFRUMUSETARE

Luni, 11 Mai 2020 11:10

La fel ca si alte tari din Europa, incepand cu 15 mai Romania relaxeaza masurile luate impotriva pandemiei de Coronavirus, iar salonele de infrumusetare se redeschid.

Dupa doua luni de carantina, Guvernul Romaniei a decis sa suspende starea de urgenta si sa se revina cu pasi mici la normalitate. In tot acest timp, afacerile din industria de infrumusetare au fost grav afectate, iar deschiderea saloanelor de infrumusetare incepand cu 15 mai presupune masuri stricte de igiena si distantare sociala care sa protejeze atat clientii, cat si angajatii impotriva infectarii cu COVID-19.

Reglementarile in vigoare pentru deschiderea saloanelor sunt asemanatoare cu cele din Germania si Elvetia.

PROGRAMAREA PREALABILA
Accesul in salon se va face doar pe baza de programare prealabila realizata prin telefon sau online, iar zonele de asteptare vor fi inchise pentru a evita aglomeratia. Totodata, clientilor li se va aduce la cunostiinta regulile care trebuie respectate la intrarea in salon.

ACCESUL IN SALON
Pentru a putea intra in salon, clientilor li se va lua temperatura. Daca aceasta depaseste 37 de grade C, clientul nu va putea sa beneficieze de servicii. La fel se va intampla si in cazul in care prezinta simptome ale unei viroze respiratorii. In schimb, daca totul este in regula, clientii trebuie sa se dezinfecteze pe maini la intrare si sa poarte masca de protectie.

PROTECTIA ANGAJATILOR SI A CLIENTILOR
Saloanele trebuie sa puna la dispozitia angajatilor si a clientilor masti de protectie si dezinfectant pentru maini. De asemenea, fiecare angajat are obligatia de a purta in permanenta masca si manusi de unica folosinta. Mastile de protectie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar manusile vor fi dezinfectate dupa fiecare client.

DISTANTAREA SOCIALA
Proprietarii salonelor de infrumusetare trebuie sa renunte la posturi de lucru. Pentru a putea pastra distantarea sociala, acestia trebuie sa asigure o suprafata minima de 4 mp pentru fiecare client si o distanta minima de 2 m, intre oricare doua persoane apropiate, exceptie facand distanta dintre client si hairstylist.

INSTRUMENTELE DE LUCRU
Periile, pieptenii foarfeca si toate instrumentele utilizate trebuie dezinfectate dupa fiecare client pentru a evita raspandirea noului Coronavirus. Acest lucru trebuie realizat cu produse dezinfectante pe baza de alcool care sunt in conformitate cu recomandarile facute de Ministerul Sanatatii.

SPATIUL DE LUCRU
Scaunele, suprafetele de lucru si suprafetele de contact trebuie, de asemenea, dezinfectate dupa fiecare client.

AERISIREA
Fiecare salon va fi aerisita la un interval de cel mult 2 ore. In cazul incaperilor climatizate cu recircularea aerului ar trebui efectuata o nebulizare o data pe saptamana, precum si dezinfectia instalatiei de climatizare conform instructiunilor producatorului

Desi normalitatea pe care o cunoasteam nu va mai exista, cel putin o perioada de timp, clientii au inceput sa isi faca deja programari, provocand astfel o avalansa care vor tine saloanele pline cel putin pana in luna iunie.