top news

EVENTS/NEWS

RATE DE INFECTARE: EXONERARE PENTRU SALOANELE DE COAFURA SI FRIZERII

Vineri, 13 Noiembrie 2020 08:42

Un raport oficial a sustinut ceea ce majoritatea dintre noi stiam deja: saloanele de coafura si frizeriile nu sunt de vina pentru cresterea infectiilor. Asa ca intrebarea ramane DE CE, in atatea tari saloanele au fost fortate sa inchida in timpul celei de-al doilea lockdown, daca nu sunt problema principala?

Dupa discutii ample si dezbateri intre The Hair and Barber Council din Marea Britanie si BEIS (Departamentul pentru afaceri, energie si strategie industriala) al tarii cu privire la ratele de infectare cu Covid 19 cauzate de industria de infrumusetare, aceasta din urma a primit o declaratie de la Grupul Stiintific pentru situatii de urgenta (SAGE), care precizeaza urmatoarele:

„Au aparut studii care arata ca saloanele de coafura si comertul cu amanuntul neesential contribuie doar cu pana la 0,05 la rata „R” (rata de infectare)!”. Deoarece rata R reprezinta numarul de persoane carora un bolnav de Covid 19 le va transmite virusul, in medie, aceasta cifra de 0,05 inseamna ca un numar absolut minuscul de infectii sunt transmise de angajatii din industria infrumusetarii.

Hair and Barber Council face lobby de saptamani intregi pentru obtinerea acestor rezultate si, in cele din urma, acestea arata categoric ca industria noastra, dar si comertul neesential, nu sunt responsabile pentru cresterea ratelor de infectie cu Covid-19 in Marea Britanie!

Consiliul a multumit pentru raspunsul pozitiv si pro-activ datorat numeroaselor masuri de igiena, sanatate si siguranta, care au fost puse in aplicare inainte de redeschiderea din 4 iulie, dar si pentru modul profesionist prin care proprietarii saloanelor de infrumusetare si-au gestionat afacerile pentru a se asigura ca toti clientii si personalul sunt protejati.

„A fost dificil sa obtinem aceste cifre, dar am avut discutii ample pentru a afla ce efecte are industria noastra asupra transmiterii virusului SARS-CoV2. Suntem bucurosi sa vedem ca toata munca depusa de saloanele de coafura si frizerie pentru a ne asigura ca afacerile sunt in siguranta a dat roade si vom continua sa luptam pentru ca industria sa fie sustinuta in mod corespunzator”, a declarat CEO-ul Keith Conniford.

 

Related items

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script