Print this page
EVENTS/NEWS

BREAKING NEWS: KKR A ACHIZIONAT PACHETUL MAJORITAR AL COTY PROFESSIONAL BEAUTY

Miercuri, 20 Mai 2020 11:27

Coty si KKR au semnat un Memorandum de intelegere in care KKR achizitioneaza pachetul majoritar al Coty Professional Beauty si al Retail Hair Businesses, pentru valoarea de 4,3 miliarde de dolari.

In aceasta saptamana, Coty Inc. a anuntat semnarea unui Memorandum of Understanding (MOU) cu firma de investitii mondiala, KKR, pentru vanzarea majoritatii in afacerea Professional Beauty si Retail Hair a Coty, inclusiv Wella Professionals, Clairol, OPI si brandul ghd (impreuna 'Wella').

In conditiile agreate de MOU, Coty va realiza „Wella” si portofoliul sau de marci profesionale intr-o companie autonoma, in care KKR va achizitiona 60 % din actiuni, iar Coty va pastra restul de 40 %. Afacerea de frumusete a Coty in Brazilia va ramane o afacere pe deplin detinuta de Coty.

Suntem incantati de acest anunt. KKR este una dintre cele mai importante firme de investitii din lume, cu un istoric exemplar in ceea ce priveste crearea de valori. In calitate de lider de piata cu unul dintre cele mai puternice portofolii de marci de pe piata profesionala a frumusetii, credem ca acest parteneriat deschide un nou set de oportunitati pentru „Wella”, pentru oamenii nostri si pentru brandurile noastre.”, a declarat Silvie Moreau, presedintele Coty Professional Beauty.

KKR este un pionier al modelului global de capital privat, cu peste 43 de ani de experienta in investitii. Firma are o lunga experienta in ceea ce priveste investitiile in companii de consum, inclusiv in sectorul frumusetii. Portofoliul sau include 109 companii cu peste 157 miliarde de dolari in venituri anuale si care angajeaza peste 637.500 de persoane. Cu o amprenta globala pe toate continentele si retele locale extinse, KKR are o capacitate dovedita de a sprijini intreprinderile globale.

Suntem incantati sa formam acest parteneriat in care investim in Coty pentru a-l sustine in aceasta perioada de incertitudine globala fara precedent si de a-i permite sa arate ca o afacere mai puternica, mai agila. Totodata, suntem bucurosi sa achizitionam pachetul majoritar al Wella, care este lider de piata cu un portofoliu puternic pe piata profesionala a ingrijirii prului, unde vedem oportunitati semnificative de a accelera cresterea companiei in parteneriat cu echipa sa de conducere experimentata. Asteptam cu nerabdare sa lucram la crearea unui parteneriat strategic durabil.”,  a spus Johannes Huth, partener si director al KKR EMEA.

„In acest an in care Wella Professionals implineste 140 de ani, sunt mandra si inspirata de perspectiva de a opera din nou Wella ca o companie autonoma. Sunt increzatoare ca parteneriatul cu KKR va propulsa oamenii si brandurile noastre intr-un viitor luminos si de succes”, a mai comentat Sylvie Moreau.

KKR este asteptat sa detina 60 % din „Wella” si Coty 40 %, numai dupa completarea diligentei confirmative limitate si a realizarii documentatiei definitive. Acordul va fi semnat pana la sfarsitul lunii mai.

Coty a achizitionat brandurile Professional Beauty si Retail Hair in 2016, de la Procter & Gamble.

Related items