Print this page
EVENTS/NEWS

NU RATATI: 3 IDEI PRACTICE PENTRU A-I FACE PE CLIENTI SA SE SIMTA CONFORTABIL

Joi, 11 Iunie 2020 10:03

Usile saloanelor sunt deschise, cel putin in statele in care starea de urgenta a fost ridicata. Agenda de programari este plina. Si totusi ceva fundamental lipseste...

O tunsoare perfecta, o culoare noua, un balayage improspatat...ce ne indeamna sa mergem la coafor? In primul rand, ingrijirea de sine. In sfarsit putem parasi locuinta si vrem sa fim siguri ca aratam bine. Dar care este prima senzatie pe care o avem atunci cand mergem la salon si intampinam  noile reguli si protocoale de protectie? Un lucru este cert: nimic nu este ca inainte. Traim o noua normalitate.

Clientii, fara indoiala, au dezvoltat si au asimilat un simt al igienei crescut. Este, de asemenea, adevarat ca acele momente de bunastare, acele pauze binemeritate din rutina zilnica, acele respiratii profunde si acele discutii relaxante cu hairstilistul preferat au incetat sa mai existe. Desigur, speram ca in curand totul va reveni la relatiile umane „normale” intre coafori si clienti, acele relatii cu care ne-am obisnuit si care ne fac placere.

In orice caz, pe durata fazei a doua de relaxare a restrictiilor, este important sa nu lasi clientul sa fie inselat de senzatii placute si relaxante in timpul sederii sale in salon, poate prin mici gesturi care depasesc regulile personale de sanatate si siguranta. Ce poti face? Concentreaza-te pe simturi precum mirosul, vazul si auzul. Iata trei idei simple si usor de pus in practica care te vor ajuta sa creezi o atmosfera placuta in salon:

1. Decoratiuni XXL. Exact! Exagereaza cu dimensiunea buchetului floral din zona de receptie pentru a crea un efect WOW neasteptat pentru ochii clientilor. Florile, in special daca sunt colorate si parfumate, pot ridica moralul oricui. De asemenea, echipa salonului le va aprecia.

2. MUZICA, va rog! Fiecare iubitor de muzica cunoaste efectul magic al sunetelor melodioase si al ritmurilor relaxante. Acum, mai mult ca niciodata, este momentul sa incantam urechile clientilor si sa ii ajutam sa se bucure de momente pozitive relaxante. In timpul saptamanii creeaza un playlist ad-hoc si lasa muzica in surdina. Muzica poate avea efect terapeutic si poate raspandi fericire.

3. SARBATORESTE momentele. Creeaza un scurt video uneia dintre sesiunile tale de styling, adauga muzica potrivita si posteaza pe contul tau de instagram. Senzatia de a fi servit de un profesionist cu ceva in plus va insufla stralucire si bunastare clientilor tai in asteptarea urmatoarei programari.

Si nu uita ca si ochii tai pot zambi, chiar daca gura este ascunsa sub masca!

 

Related items