Print this page
EVENTS/NEWS

PREVENIREA CORONAVIRUS IN SALON: CUM ITI PROTEJEZI CLIENTII, DAR SI ANGAJATII.

Luni, 16 Martie 2020 16:53

In mod oficial este pandemie globala de Coronavirus, iar tarile incearca prevenirea raspandirii bolii COVID-19, in timp ce activitatea intreprinderilor, dar si economia sunt limitate.

Cu cel de-al doilea  epicentru major din lume situat în nordul Italiei, tara in forma de cizma a urmat modelul Chinei pentru a incetini propagarea continua a virusului. Pentru a obtine acest lucru, intreaga natiune a fost blocata, oamenii sunt inchisi in case, iar  restaurantele, cafenelele, frizeriile si saloanele de infrumusetare au fost inchise. Doar  magazinele alimentare si farmaciile au voie sa fie deschise.

Desi inca nu avem un numar foarte mare de cazuri, Coronavirusul se raspandeste si in Romania. Deocamdată saloanele inca se deschid pentru a servi clientele, dar pentru a preveni infectarea cu COVID-19, proprietarii trebuie sa ia masuri de precautie sporite.

Avand in vedere ca profesionistii din industria de frumusete intra in contact direct cu clientii este necesar ca masurile de preventie sa fie drastice si foarte bine puse la punct. Revista Estetica a facut o lista cu masuri de prevenire pe care le puteti lua pentru a limita raspandirea virusului.

Dezinfectarea. De la unelte si instrumente pana la zone cu blaturi, sali de tratament, zone de receptie si statii de coafare, toate trebuie dezinfectate si igienizate cu strictete dupa fiecare client. Manerele, clantele usilor, toalete, scaune, baterii de chiuvete, cititor de carduri trebuie si ele curatate cu dezinfectant pe baza de alcool.

Programari. Realizati programarile doar prin intermediul telefonului sau online. In acest fel evitati un contact suplimentar, dar si aglomeratia din salon. De asemenea, lasati 15 minute intre programari. Astfel veti avea timp sa dezinfectati postul de lucru, instrumentele utilizate si veti evita si aglomeratia. De asemenea, rezervati-va dreptul de a refuza clientii care au simptome de boala sau care s-au intors recent din calatorie.

Posturile de lucru. Reorganizati posturile de lucru astfel incat sa aveti cel putin un metru intre acestea.  In acest fel vor fi mai putini oameni in salon, iar distanta dintre acestia va scadea riscul de infectare cu Coronavirus.

Masuri de protectie. Puneti la dispozitia angajatilor masti de protectie si manusi de unica folosinta, precum si solutii de dezinfectare. Invitati clientii sa foloseasca solutiile antibacteriene atat la intrarea in salon, cat si la plecare.

Aprovizionare. Asigurati-va ca sunteti aprovizionati cu produse biocide, dezinfectanti pe baza de alcool, spirt sanitar, sapun de maini cu dezinfectant si solutii antibacteriene pe care sa le puneti la dispozitia angajatilor si a clientilor. Toate produsele trebuie sa fie in conformitate cu regulile dispuse de Ministerul Sanatatii.

Inlocuirea cestilor. O alta masura de siguranta care poate fi luata este inlocuirea cestilor si a paharelor de portelan cu unele de unica folosinta de plastic sau de carton. In acest fel se va minimiza expunerea si riscul de a contacta Coronavirus.