top news

EVENTS/NEWS

REDESCHIDEREA SALOANELOR DIN GERMANIA: CUM SE PREGATESC?

Marţi, 05 Mai 2020 11:01

Incepand cu 4 mai 2020, saloanele de infrumusetare trebuie sa se redeschida in Germania, sub rezerva unor reglementari foarte stricte privind igiena, numarul de clienti si accesul acestora, precum si utilizarea echipamentelor de protectie personala.

Datorita sistemului federalist care exista in Germania, aceste masuri trebuie agreate de sefii fiecarui stat din tara. In acest caz, saloanele de coafura pot incepe sa se pregatească pentru ziua cea mare. Asociatia profesionala pentru servicii de sanatate si asistenta sociala (BGW) a dezvoltat un standard industrial pentru companiile de coafura. Acesta se bazeaza pe standardul de securitate profesionala SARS-CoV-2 al Ministerului Federal al Muncii si Afacerilor Sociale (BMAS).

Pentru toti acei coafori britanici care speculeaza ce reglementari ar putea fi in vigoare atunci cand saloanele se vor redeschide in Marea Britanie, modelul german este o baza excelenta pentru a ne face o idee!

MASCA DE PROTECTIE PENTRU NAS SI GURA SI MANUSI DE UNICA FOLOSINTA

Saloanele trebuie sa puna la dispozitie masti pentru angajati. SI clientii trebuie sa poarte la randul lor masca de protectie. Proprietarii de salon trebuie sa aiba disponibil un numar suficient de masti pentru angajati, deoarece acestea trebuie schimbate dupa fiecare serviciu pentru clienti si cand se umezesc. 

Acelasi lucru este valabil si pentru manusile de unica folosinta, pe care angajatii trebuie sa le schimbe dupa fiecare client. Vizierele pot oferi protectie suplimentara. (Nota editorului: Vizierele nu sunt inlocuitoare ale mastilor de protectie.)

SA NE MENTINEM SANATOSI:
Angajatii si clientii cu simptome ale unei infectii ale tractului respirator (cu exceptia cazului in care diagnosticul unui medic este de raceala) sau febra nu trebuie, in general, sa fie in salonul de coafura. Proprietarul salonului trebuie sa stabileasca o procedura pentru a clarifica cazurile suspecte (de exemplu, febra; vezi recomandarile RKI), de exemplu, ca parte a planurilor de urgenta a infectiei.

LA LOCUL DE MUNCA:
Pentru a putea mentine o distanta de cel puțin 1,5 metri intre posturile de lucru, trebuie ajustat numarul de locuri din salon. Distanta de cel putin 1,5 metri trebuie mentinuta in toate directiile din jurul fiecarei statii de lucru. Trebuie luata in considerare o libertate de miscare adecvata. Numai clientul respectiv si angajatul responsabil se pot apropia reciproc pe toata durata activitatilor de coafura.

MARCAJE SI BARIERE:
Zonele individuale de miscare ar trebui clarificate prin marcaje si / sau bariere. Zonele de asteptare si locurile de joaca trebuie sa fie inchise.

RECEPTIA:
In zona receptiei, ar trebui asezat un scut de protectie intre client si receptionera. Este preferata plata cu cardul. Servirea simultana a mai multor clienti de catre un singur angajat este posibila numai daca se respecta cu strictete masurile de protectie: Folositi materiale de lucru curate / neutilizate pentru fiecare client - Mentineti o distanta de protectie de 1,5 metri - Igiena personala / dezinfectarea mainilor / schimbarea manusilor de unica folosins si a mastii de protectie.

ZONE SANITARE SI DE RELAXARE:
Pentru curatarea mainilor, trebuie furnizate urmatoarele: dezinfectant, sapun lichid si prosoape de unica folosinta. Trebuie asigurata o curatenie si o igiena adecvata, eventual cu intervale de curatare regulate. 

Acest lucru se aplica in special instalatiilor sanitare si camerelor comune. Pentru a evita infectarea, punctele de contact trebuie reduse, iar manerele si balustradele usilor trebuie curatate in mod regulat. 

De asemenea, trebuie asigurat un spatiu suficient in salile de recreere, de exemplu, asigurandu-se ca mesele si scaunele nu sunt prea apropiate si ca angajatii nu iau pauza impreuna in camerele mici.

VENTILATIA:
Saloanele, inclusiv camerele de recreere si cele sanitare, trebuie sa fie ventilate corespunzator - chiar si pe vreme rea. Acest lucru reduce riscul de infectie, deoarece poate reduce picaturile aeriene din aer.

COAFORII MOBILI:
Masurile de igiena si protectie necesare pentru vizitele la domiciliu sau serviciile de coafura mobila pentru angajati si clienti se aplica in conformitate cu cerintele pentru saloane. Inainte de vizita la domiciliu, trebuie verificat si asigurat daca respectarea acestora este posibila in mediul privat al clientului.

DUPA INTRAREA IN SALON:
Clientii trebuie sa se spele sau sa-si dezinfecteze mainile după intrarea in salon.

FARA TUNSORI PE PAR USCAT
Toti clientii trebuie sa se spele pe cap.

IGIENA MAINILOR SI PROTECTIA
Angajatii trebuie sa poarte manusi de unica folosinta - de la primirea clientilor pana la spalarea parului. 

Dupa fiecare contact cu clientul, mainile trebuie dezinfectate sau spalate. Din cauza stresului ridicat provocat la nivelul pielii de uzura crescuta a manusilor de protectie etanse cu lichid si de dezinfectarea si spalarea intensiva a mainilor, trebuie acordata o atentie speciala protectiei si ingrijirii pielii. 

Este de preferat ca dezinfectarea mainilor sa fie facuta prin spalare, deoarece este mai blânda pe piele. Dezinfectantul pentru maini trebuie sa fie cel putin „limitat” viricid.

NU-TI USCA PARUL SINGUR
Clientii nu au voie sa isi usuce parul singuri pentru a pastra contactul cu dispozitivele cat mai redus.

SCAUNELE SI RAFTURILE DIN SALON
Dupa fiecare client, suprafetele de contact, cum ar fi scaunul si rafturile, trebuie sterse cu un produs de curatare de uz casnic care dizolva grasimea. Parul taiat trebuie indepartat cu atentie, nu cu un uscator de par sau alte instrumente de styling.

SEDINTE SI CURSURI DE FORMARE
Sedintele sau pregatirea/formarea angajatilor ar trebui reduse la minimum sau amanate. In mod alternativ, solutiile tehnice, cum ar fi conferintele telefonice sau video, trebuie utilizate pe cat posibil. Daca evenimentele fata in fata sunt absolut necesare, trebuie sa existe o distanta suficienta intre participanti.

INSTRUMENTELE DE LUCRU:
Pieptenele, periile, ondulatoarele si alte instrumente pot fi utilizate numai pe capul spalat al clientilor. Trebuie exclusa utilizarea multipla, fara curatare intermediara pentru mai multe persoane. 

Dupa fiecare client, toate materialele trebuie curatate cu un produs de curatare de uz casnic care dizolva grasimea. Ca si pana acum, dispozitivele trebuie curatate si dezinfectate imediat la sfarsitul schimbului si daca exista o contaminare vizibila cu sange.

ORELE DE LUCRU SI PAUZELE
Densitatea de ocupare a zonelor de lucru si a spatiilor comune trebuie sa fie egalizata in termeni de timp - de exemplu, prin schimbarea orelor de lucru si pauze sau schimb de lucru. Cu planurile de schimb, trebuie sa aveti grija sa impartiti aceleasi persoane in ture comune. La inceputul si la sfarsitul programului de lucru, ar trebui luate masuri organizatorice adecvate pentru a evita ca mai multi angajati sa se apropie indeaproape - de exemplula finalul programului, in vestiare, toalete si dusuri etc.

MANTALE SI UNIFORMA DE LUCRU:
In prezent nu se poate exclude faptul ca virusurile corona pot fi transmise prin imbracaminte. Acesta este motivul pentru care mantalele de unica folosinta din tesatura sau din plastic trebuie sa fie disponibile pentru clienti. Acestea vor fi aruncate si inlocuite la sfarsitul tratamentului. Mantalele de unica folosinta trebuie sa acopere complet corpul clientului si posibilele puncte de contact cu hairstilistul. Rufele trebuie sa ramana in salon pana la sfarsitul zilei de lucru, trebuie spalate in masina de spalat din salon la cel putin 60 ° C cu detergent si apoi uscate complet. Chiar si uniforma pentru munca trebuie sa ramana in salon la finalul programului si sa fie spalata si uscata in masina de spalat din salon, asa cum este descris mai sus.

ARTIZANI SI CURIERI:
Accesul clientilor sau al altor terti, de exemplu serviciile de artizanat, de curierat si de livrare, trebuie sa aiba loc numai dupa efectuarea prealabila a programarilor telefonice / digitale si a intrebarilor cu privire la posibile simptome Covid19 si contact cu bolnavii.

FARA ORE DE ASTEPTARE:
Timpul de asteptare trebuie evitat in salon. Numarul de clienti trebuie sa se bazeze pe dimensiunea salonului si pe condițiile actuale. Daca distanta minima nu poate fi mentinuta din cauza conditiilor din salon, numarul persoanelor deservite in același timp trebuie redus.

DOCUMENTATIE SCRISA:
Daca este posibil, datele de contact ale clientilor si ora de intrare / iesire din salon trebuie documentate cu acordul acestora. Clientul trebuie sa fie informat cu privire la masurile care se aplica in prezent in salon pentru a se proteja impotriva infectiei cu SARS-CoV-2 (purtarea mastilor, igiena mainilor, respectarea etichetei de a tusi in cot etc.).

PREGATIREA ANGAJATILOR:
Angajatii trebuie sa fie instruiti cu privire la masurile de preventie si securitate a muncii in salon si pentru contactul cu clientii. Ar trebui sa se acorde o atentie speciala femeilor insarcinate si celor care alapteaza, persoanelor in varsta si persoanelor cu boli cronice, care pot avea un risc crescut de a dezvolta o forma severa de Covid-19. Managerul salonului trebuie sa explice masurile de protectie si regulile de conduita si sa ofere informatii inteligibile, inclusiv semne, notificari, marcaje ale podelei etc. Acest lucru permite angajatilor sa transmita informatiile clientilor. Conducerea salonului lucreaza pentru a se asigura ca angajatii si clientii respecta regulile de igiena personala si organizatorica: cerinte de distanta, etichete de tuse si stranut, igiena mainilor...

Related items

  • MIKE VINCENT ESTE NOUL PRESEDINTE AIPP 05 Mai 2020

    AIPP (Association Internationale Presse Professionnelle Coiffure) este incantata sa anunte ca, incepand cu 31 ianuarie 202, veteranul industriei Mike Vincent a fost numit noul presedinte al AIPP.

  • GOLDWELL PREZINTA ELUMENATION COOL CHIC 05 Mai 2020

    Incepand cu aceasta toamna, clientii salonului vor fi incantati de culorile stralucitoare cu luminozitate neasteptata care ii asteapta in toate saloanele Goldwell.

  • IUBESTI BLONDUL? ILLUMINAGE ESTE TEHNICA DE COLORARE A ACESTEI VERI 05 Mai 2020

    Daca iti place balayage, atunci vei iubi Illuminage. Tranzitii delicate si perfecte intre lumina si umbra , o noua luminozitate a parului si un rezultat care vizeaza un aspect natural.

  • INSPIRE 2020 ARE LOC ONLINE 05 Mai 2020

    Evenimentul educational si inspirational al verii organizat de catre Asociatia Coaforilor Freelanceri are loc in luna iunie, dar  experienta fizica a acestuia va fi inlocuita cu cea online.

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script