top news

EVENTS/NEWS

4 IULIE: ZIUA INDEPENDENTEI IN MAREA BRITANIE

Vineri, 05 Iunie 2020 13:47

Saloanele de infrumusetare din Marea Britanie joaca un joc al asteptarii: inchis pana pe 4 iulie cel mai devreme.

Saloanele de infrumusetare din multe tari din Europa traiesc bucuria si emotia redeschiderii dupa saptamani de inchidere fortata; intre timp, industria parului din Marea Britanie se confrunta cu o stare de ambiguitate si incertitudine. de Gary Kelly.

In ultima perioada apele au fost destul de tulburi. Dupa mai bine de 7 saptamani de carantina, toata lumea a asteptat cu nerabdare sa afle cum ar putea arata modelul lui Boris Johnson pentru o revenire catre „o noua normalitate”. Raspunsul a venit intr-o emisiune pre-inregistrata, care a fost contondenta, totusi incurcata si confuza. Situatia a inceput sa para mai clara atunci cand a fost publicat un document de 50 de pagini care arata o foaie de parcurs catre relaxarea treptata a carantinei din Anglia, care, in funcție de cele 5 teste infame care ar fi fost indeplinite, ar putea vedea scolile primare, cresele si magazinele redeschise, incepand cu 1 iunie.

 

Jocul asteptarii pentru saloanele de infrumusetare

Tendinta in cea mai mare parte a zonei euro a fost aceea de a observa redeschiderea saloanelor de infrumusetare intr-una dintre cele mai timpurii faze ale relaxarii restrictiilor. In Germania, Elvetia, Spania, Romania si alte cateva tari din Europa, saloanele sunt functionale. Urmeaza Franta si Italia, desigur, toate sunt supuse unor restrictii si reglementari care variaza de la o tara la alta, dar care sunt concentrate asupra respectului reciproc, a bunului-simt unul fata de celalalt, alaturi de practicile referitoare la igiena si protectia personala.

Cei care au urmarit situatia din Europa au crezut ca acelasi lucru se va intampla si in Marea Britanie si ca saloanele vor fi printre primele afaceri redeschise. Prin urmare, a fost o lovitura pentru toata lumea atunci cand  secretarul de stat, Dominic Raab, a dezvaluit ca acestea nu se vor deschide pana pe 4 iulie, cel mai devreme. "Din 4 iulie, cel mai devreme, ne vom uita la alte sectoare, care vor include ospitalitatea, dar va include, de asemenea, ingrijire personala, precum saloanele", a declarat acesta pentru Sky News.

 

Reactia Industriei

Decizia de a amana redeschiderea saloanelor pana la inceputul lunii iulie inseamna ca, pana la deschiderea lor, vor fi închise aproape trei luni si jumatate. Reactia profesionistilor din Marea Britanie a fost, in general, un amestec de furie si dispret, mai ales ca, atunci cand vine vorba de programele de redeschidere, saloanele de infrumusetare par sa fi fost grupate ca servicii de comert, cum ar fi restaurante si baruri, nu ca servicii profesionale. „Cum poate fi clasata coafura in acelasi sector cu serviciile de comert? Saloanele profesionale sunt mult mai protejate decat acele companii cu care am fost grupate in cadrul serviciilor personale. Chiar inainte de a intra in carantina, la Sanrizz am luat masuri de siguranta. Clientii erau asezati la doi metri distanta, se purtau masti, atat pelerinele, cat si prosoapele erau folosite individual pentru clienti, iar echipamentele erau sterilizate dupa fiecare client. La intoarcerea in salon, tot personalul nostru va avea echipamentul esential de protectie personala pentru a asigura atat siguranta lor, cat si a clientilor. Prin extinderea blocajului, oferim coaforilor independenti posibilitatea de a pune in pericol vietile oamenilor si de a ne strica afacerile",  comenteaza Tony Rizzo, fondatorul Sanrizz si al Alternative Hair Show. Errol Douglas MBE considera ca industriei i se arata o lipsa totala de respect din partea guvernului. „Ca saloane de coafura profesioniste contribuim la o economie uimitoare de 2 miliarde de lire sterline; angajam, de asemenea, un numar foarte mare de persoane. Oamenii au nevoie de servicii de coafura. Trebuie doar sa porniti televizorul sau sa ascultati radioul pentru a auzi cat de mult. Vreau sa ii readuc pe oameni sa lucreze, dar ideea ca s-ar putea sa nu ne intoarcem pana la sfarsitul verii este de neconceput. Suntem probabil una dintre cele mai igienice profesii din lume. Si da, ne spalam pe maini dupa fiecare client, si da, asta am facut mereu, in plus, fiecare client primeste o pelerina noua si mereu s-a intamplat asa. De asemenea, ne-am pregatit timp de cinci ani, pentru a sti cum sa avem grija de oameni si putem garanta ca atunci cand vom redeschide o vom face bine”, a explicat Errol.

 

Pastrarea personalului

Partea buna a lucrurilor este faptul ca schema de guvernare va fi extinsa de la sfarsitul lunii iunie pana la sfarsitul lunii octombrie si va fi pastrata la ritmul actual de 80% din salarii, de pana la 2.500 lire sterline pe luna. O veste buna pentru angajati si angajatori deopotriva, este faptul ca guvernul si angajatorul impart sarcina salarizarii, mai ales ca, incepand cu luna iulie, schema va incorpora optiunea pentru o revenire part-time la munca. Cu toate acestea, cele mai multe surse oficiale din industria noastra estimeaza ca 60% dintre coaforii din Marea Britanie sunt independenti, ceea ce ii face neeligibili pentru schema de guvernare. In timp, ce unii lucratori independenti care momentan nu pot lucra sunt eligibili sa solicite Sistemul de sustinere a veniturilor pe cont propriu, ce ofera 80% din profiturile lunare medii pana la 2.500 lire sterline pe luna, multi freelanceri din industria noastra au aflat ca dreptul lor prin intermediul sistemului de sustinere a veniturilor pe cont propriu este oarecum minim. Mai mult decat atat, nu a existat niciun anunt cu privire la extinderea schemei pentru angajatii independenti.

Prin urmare, suntem intr-o situatie de „asteptati si vedeti”. Unele tari din Europa au primit directive guvernamentale potrivit carora saloanele de coafura se vor deschide la o anumita data si apoi aceasta data a fost schimbata atunci cand s-a facut  o evaluare adecvata a modului in care ar putea fi implementate masurile de protectie personala si de distantare sociala. Sa speram cu totii ca acelasi lucru se va aplica si in Marea Britanie, iar ziua de redeschidere se va dovedi ceva mai devreme decat pe 4 iulie!

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script