top news

EVENTS/NEWS

Interviu cu Julia Pushkareva, GM Wella Europa de Est

Joi, 06 Iulie 2023 12:56

Descopera povestea de succes Wella Romania in acest interviu exclusiv cu Julia Pushkareva, General Manager pentru Europa de Est si membru al consiliului director, cu peste 20 de ani experiena in vanzari.

“Suntem una dintre companiile de frumusete cu cea mai rapida crestere la nivel global si aici, in regiunea Europei de Est, ne propunem sa continuam cresterea de succes vazuta de la prima zi de cand am devenit o companie independenta, in decembrie 2020” ne spune Julia.

General Manager Wella pentru Europa de Est si membru al consiliului director, cu peste 20 de ani experienta in vanzari, Julia conduce in prezent o echipa de 450 de oameni, este responsabila pentru 30 de tari si colaboreaza cu peste 20 de distribuitori. Fiind prezenta la aniversarea a 30 de ani de Wella Romania, a avut amabilitatea de a raspunde la cateva intrebari legate de industria beauty din Romania si Europa.

 

Cum vedeti Wella Romania dupa 30 de ani de activitate?

Vad Wella Romania, dupa 30 de ani de activitate, ca fiind una dintre pietele cele mai dezvoltate si cu cele mai bune performante. Am placerea sa lucrez cu 35 de piete diferite in regiunea Europei de Est si dincolo de ea si pot spune fara nicio urma de indoiala ca Romania face o treaba incredibila. Suntem foarte norocosi sa lucram cu partenerul nostru de incredere, Interbrands Orbico, care a devenit o adevarata parte a familiei noastre Wella. Romania este, de asemenea, un pionier absolut cand vine vorba de domeniul educatiei, care este pur si simplu de clasa superioara. Exista o abundenta de hairstilisti talentati si pasionati in Romania, care devin tot mai priceputi si isi fac un nume nu numai in Romania, ci in intreaga lume. Merita mentionat ca, in cadrul celui mai recent eveniment global, Wella Destination, Cosmin Gradinariu, unul dintre cei mai buni stilisti din Romania, a castigat premiul pentru parul cu textura naturala si Ionela Chiriac a primit un premiu special pentru continutul ei despre cea mai recenta lansare a noastra, Ultimate Repair.

 

Care este cea mai mare provocare in aceste vremuri caracterizate de efemeritate si de un consum exclusiv de Social Media?

Cea mai mare provocare in timpurile actuale este sa fim constienti de tendinte sau, chiar mai bine, sa incercam sa le cream inaintea competitiei. Crearea de continut scurt cu legaturi catre e-commerce este cruciala pentru a le usura viata consumatorilor nostri. De asemenea, am dezvoltat o strategie de marketing cu influenceri pe care o urmam cand colaboram cu creatorii de continut de pe retelele sociale, pentru a ne asigura ca acestia se potrivesc cu Wella Company si aduc o valoare reala consumatorilor nostri. Analizam in mod constant colabora- rile si continutul pe care il producem, ceea ce face ca provocarile din social media sa fie mai putin infricosatoare, deoarece statisticile ne ajuta sa luam deciziile corecte.

 

Cum se reinventeaza brandul sub presiunea noilor tendinte de piata, dar mai ales in conditiile cerintelor in continua schimbare ale consumatorilor?

Aveti absoluta dreptate, comportamentul consumatorilor s-a schimbat in ultimii ani, ceea ce a fost o provocare, in special in segmentul cosmeticelor profesionale, deoarece inflatia a devenit o preocupare majora. Acest lucru ne-a fortat sa ne schimbam gandirea: de la o companie foarte ancorata in culoare, intr-o companie cu 3 piloni puternici - culoare, styling si ingrijire. In acelasi timp, am inceput sa cautam oportunitati de canal care nu erau in ADN-ul nostru initial - precum retailul premium si e-commerce. Tendintele viitoare vor depinde foarte mult de macroeconomie si de situatia politica globala, dar sunt increzatoare ca frumusetea va ramane o categorie puternica.

 

Cum a influentat strategia de marketing/comunicare piata Social Media?

Tot ceea ce facem la Wella Company din perspectiva de marketing si comunicare este sa stimulam notorietatea brandului, credibilitatea si, in ultima instanta, vanzarile, iar acesta este modul in care functioneaza si pe retelele sociale. Vrem sa ne asiguram ca prin toate tipurile de media, fie ca este vorba de canale platite, proprii sau castigate, raspundem nevoilor consumatorilor si indeplinim asteptarile acestora.

Suntem pasionati de cresterea comunitatii brandului prin atragerea de consumatori fideli ai produselor, care devin in mod natural sustinatorii brandului nostru. Inca nu exista un instrument mai bun cu o rata mai mare de conversie decat recomandarea traditionala. A avea un dialog cu consumatorii nostri este mult mai usor pe platformele de social media decat prin alte instrumente de comunicare, asa ca este unul dintre locurile unde vrem sa fim cat mai aproape de ei.

 

Care este impactul canalelor Social Media asupra stilistilor?

Canalele de social media sunt o platforma excelenta pentru hairstilisti pentru a se promova pe sine, precum si abilitatile lor. Cand un consumator viziteaza un salon, este o experienta foarte intima, asa ca nu este surprinzator ca adesea vor sa fie lasati in viata stilistului lor in afara programarii. Cred ca este minunat ca stilistii au oportunitatea in zilele noastre sa-si prezinte munca incredibila in propriii termeni si pot ajunge la audiente mari cu un singur clic pe telefonul lor. Romania are o multime de coafori foarte priceputi, asa ca exista cu siguranta o fereastra de oportunitate pentru a se conecta nu numai cu fanii lor de acasa, dar si pentru a fi mai vizibili la nivel global.

 

Cum stau lucrurile cu procesul educational?

Asa cum am mentionat anterior, vedem o valoare reala in educarea la Wella Europa de Est si trebuie sa spun ca Romania este una dintre pietele care considera si ea asta. Nu este o surpriza ca unul dintre cele mai mari atuuri ale Wella, un stilist extrem de talentat si renumit la nivel mondial si ambasadorul nostru, Romeu Felipe, a venit in Romania pentru a-si impartasi expertiza cu talentele romanesti. O participare atat de activa si doritoare se dovedeste a fi eficienta si artistii romani incep sa fie recunoscuti pentru munca lor. Pe langa show-urile inspirationale, punem de asemenea un accent mare pe instruirea in privinta produselor. Este crucial ca hairstilistii care lucreaza cu produsele noastre sa o faca corect si intr-un mod care aduce beneficii consumatorului final. Dorim culoare de durata, parul sa fie reparat si satisfactia dupa fiecare vizita sa fie extrem de mare, iar educatia ne ajuta sa o realizam.

 

Cum integreaza brandul noile tendinte impuse de Social Media in propriul sau proces de comunicare cu stilistii, principalii sai vectori de comunicare?

In cadrul recentei noastre Conferinte a Distribuitorilor Wella Company, care a avut loc la Varsovia, am discutat pe larg despre tendintele de comunicare, inclusiv despre social media. Suntem constienti ca audientele au un timp de atentie tot mai limitat si sunt atrase mult mai mult de informatii captivante si interesante, intr-un interval scurt de timp, care nu pare a fi o prea mare angajare datorita lungimii sale. Utilizatorii sunt mai predispusi sa-l vizualizeze, sa-l retina si sa-l impartaseasca. Va ramane un mod eficient de a comunica si un raspuns real la comportamentul consumatorilor in timp real.

 

In ce masura comunicarea digitala si educatia online iau locul intalnirilor fata in fata? Cum putem sa le alternam?

Acum cativa ani foloseam ocazional intalniri online si majoritatea interactiunilor se desfasurau fata in fata. Avea sens, in special in industria noastra, In care lucram cu produse si par. Nu ne puteam imagina o lume in care totul s-a mutat online. Cu toate acestea, s-a intamplat si am supravietuit. Ne-am dat seama ca este posibil, dar tot nu ne-a schimbat atitudinea ca intalnirile fata in fata sunt valoroase. Ma bucur ca Wella Company a reusit recent sa organizeze un eveniment Destination in Gran Canaria. Trei zile pline de arta a parului, educatie si networking. Este evident ca specialistii din industrie cu mentalitati similare sunt dornici de aceste tipuri de ocazii in timpul carora pot invata, pot fi inspirati si pot aprecia munca si abilitatile celorlalti. Delegatia romana a fost de fapt una dintre cele mai mari la acest eveniment, ceea ce este minunat, deoarece arata cu adevarat angajamentul lor fata de crestere. Deci, pentru a raspunde intrebarii tale, cred ca este posibil sa alternam educatia online cu intalnirile practice fata in fata. Putem cu siguranta sa tragem concluzii si sa profitam la maximum de situatia in care am fost pusi pentru beneficiul participantilor, astfel incat tot ceea ce facem la Wella Company sa fie potrivit pentru utilizare.

 

Cum ajuta comunicarea digitala la avansarea si extinderea unui brand precum Wella?

Datorita comunicarii digitale, putem cu siguranta sa ajungem la audiente mai largi in timp real, ceea ce este un mare beneficiu. Iti dau doar un exemplu: am lansat recent produsul nostru de top, unic in felul sau, Shinefinity. Stiam ca se va descurca bine, deoarece este cu adevarat inovator si, intr-un fel, si-a creat propria categorie de coloranti. Ceea ce nu stiam exact era cat de reusit va fi si, dupa cateva luni de la lansarea in regiunea noastra din Europa de Est, putem spune ca a depasit obiectivele de afaceri, care erau deja ambitioase. Unul dintre principalele motive ale succesului sau este comunicarea digitala. Deci da, cu cat mai multi stilisti si consumatori stiu despre produsele noastre excelente, despre care adesea afla din comunicarea digitala, cu atat mai mult ii putem convinge sa devina clienti loiali, ceea ce inseamna la randul sau o extindere ulterioara pentru Wella.

 

Ce inovatii si noutati pregateste Wella pentru urmatorii ani?

Cea mai mare lansare viitoare in Beauty Profesional este Wella Professionals Ultimate Repair, un tratament in 4 pasi pentru parul deteriorat care stim ca va fi un hit instant. A fost deja lansat in SUA si se vinde intr-un ritm rapid pe rafturile fizice si virtuale, asa ca suntem siguri ca si clientii europeni si romani il vor iubi. Va revolutiona cu adevarat ingrijirea parului, aspect pe care Wella il ia foarte In serios. Recent am facut restaging-ul brandului de colorant Wellaton si am imbunatatit formula balsamului sau cu ulei de argan. Acesta este brandul nostru disponibil pentru toti consumatorii romani pe piata de retail si credem ca este in acord cu ceea ce acestia cauta in portofoliul de coloranti pentru par. Sunt sigura ca vor fi multumiti de schimbarile facute. Ce mesaj doriti sa transmiteti echipei Wella Romania in acest moment aniversar?

As dori sa multumesc echipei Interbrands Orbico pentru pasiunea cu care au dezvoltat Wella de-a lungul anilor. Sub conducerea lui Marcel Muresan si datorita pasiunii sale pentru afaceri si oameni, Wella a devenit brandul numarul unu in Romania! Familia noastra Wella din Romania a creat tendinte si a construit mostenirea industriei parului in ultimii 30 de ani. Le doresc inca 30 de ani de mare succes, sentiment de realizare si inspiratie si sa isi continue relatia puternica cu Wella.

 

Related items

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script