top news

EDUCATION

BUNASTAREA IN SALON

Marţi, 21 Februarie 2023 15:18

Sanatatea mintala, ingrijirea de sine si constientizarea de sine nu au fost niciodata mai importante decat acum, intr-o lume a costurilor in crestere, grijilor si anxietatii, a te pune pe primul loc este o parte esentiala a vietii noastre profesionale.

 

Fara nicio indoiala, constientizarea sanatatii mintale a devenit una dintre cele mai importante conversatii ale generatiei noastre. Toti am fost stresati si am avut zile in care nu ne putem ridica din pat, dar acum nu este suficient doar de a lupta cu noi. Cu totii recunoastem importanta de a lua timp liber si de a recunoaste semnele epuizarii nu doar in noi insine, ci si in oamenii din jurul nostru. De la a te simti apreciat, pana la a-ti acorda timp pentru dezvoltare personala, noul mod de a lucra inseamna sa recunoastem cand avem nevoie de o pauza. Dar nu trebuie doar sa ne gandim la noi insine, ci si la oamenii din jurul nostru: echipa noastra, clientii nostri, seful nostru si familia noastra generala la munca. Atentia reciproca face acum parte din viata noastra profesionala si recunoastem cand cineva are nevoie de timp liber sau semnele de epuizare in echipa sunt o parte importanta a conducerii unei afaceri de succes. Am vorbit cu patru coafori care pun ingrijirea personala si awareness-ul echipei in fruntea activitatilor zilnice.

 

Suport Educational

Georgina Williams, Talent & Development Manager, Kao Salon Division UK:

Stilistii invata mereu si cauta modalitati de a-si reimprospata abilitatile si de a-si dezvolta expertiza. Indiferent daca este un tutorial online de doua minute sau urmareste coaforul sau influencerul preferat pe retelele sociale. Cand conduceti un salon si gestionati o echipa, este important sa aveti un program care este incorporat in etosul salonului vostru pentru a va ajuta sa va mentineti echipa proaspata, inspirata si motivata.

Cel mai bun mod de a construi un program de formare a personalului este de a crea o filozofie de salon autentica si semnificativa. Ce vrei sa spuna salonul despre tine ca angajator? In ce crezi? Cum vrei sa se comporte echipa ta? Cum vei sprijini dezvoltarea personala si profesionala a echipei tale din salon? Odata ce acest lucru este finalizat si va simtiti confortabil cu cine sunteti ca afacere si ceea ce reprezentati, lucrati la ceea ce se poate astepta un membru al echipei de la voi ca angajator. Planificati un buget anual pentru educatie si modul in care acesta va fi utilizat. Dar cel mai important lucru este sa ai un plan pentru toti membrii echipei si sa fii consecvent pentru a asigur o buna sanatate mintala si pozitivitate in cadrul echipei. O echipa fericita si motivata inseamna un loc de munca fericit si motivat, iar clientii vor intelege si asta.

 

Asistenta pentru clienti

Marcello Moccia, Room 97 Creative, Leeds si Wakefield

Coaforii se afla intr-o pozitie foarte privilegiata, deoarece deseori suntem primii care observa semne neobisnuite la clientii nostri. Adesea ei ne vor spune cum se simt, dar putem vedea si semnele de anxietate sau depresie si le suntem aproape pentru a crea un mediu in care sa poata fi ascultati, sa spuna cuiva cum se simt fara a fi judecati si sa fie un refugiu pentru stresul lumii exterioare. De la consultatie la servicii pana la sfaturile de ingrijire ulterioara, fiecare client ar trebuie sa se simta ca un milion de dolari, vrem sa paraseasca salonul aratand si simtindu-se uimitor. Nu exista multe joburi care pot face asta! Echipa noastra nu vorbeste niciodata despre politica sau despre ce s-a intamplat la stiri; vorbim despre ceea ce fac clientii nostri in viata lor, cum sa obtina stilul pe care si-l doresc atunci cand sunt acasa si despre cum putina ingrijire de sine si timp liber pentru a-si rasfata parul si pielea pot avea un efect urias asupra psihicului. Lumea si-a dat seama de importanta parului pentru bunastarea personala in timpul izolarii, iar serviciul pe care il oferim este mai mult decat o tunsoare; parul coafat poate ridica moralul, iar faptul ca suntem acolo pentru ei cu sfaturi despre produse si indrumari despre stilizarea parului este un serviciu comunitar esential.

 

Implicarea personalului

Anil Salan, BLACC & BLOND, Birmingham

Este incredibil de important ca membrii echipei sa se simta apreciati la locul de munca pentru a te asigura ca sunt fericiti si motivati si au un moral ridicat. Atunci cand membrii echipei tale se simt apreciati, ei vor fi mai productivi si vor oferi clientilor tai o experienta mai buna. Exista multe moduri prin care poti arata echipei tale ca sunt apreciate: bonusuri, stimulente si pur si simplu ascultand feedbackul lor si luand-ul in considerare. Sunt apreciate actiunile mici, cum ar fi oferirea echipei voastre bauturi racoritoare sau gustari dulci sau sanatoase pe parcursul zilei de lucru, precum si invitarea lor la orice evenimente sau premii la care participati. Comunicarea este cheia pentru o atmosfera inclusivista si motivanta. La BLACC & BLOND am o politica de usi deschise, prin care echipa mea stie ca poate veni la mine pentru a comunica orice, indiferent cat de mare sau mic. Echipa stie ca spatiul nostru este inclusivist, unde se pot simti in siguranta, respectati, ascultati si acceptati.

 

Ingrijirea proprietarului salonului

Colin McAndrew, director, Medusa

Este un act de echilibru atunci cand vine vorba de a arata emotii la locul de munca. Doar pentru ca suntem proprietari sau manageri, nu inseamna ca avem superputeri sau ca suntem roboti. Inca avem sentimente si este important sa ne simtim confortabil sa ne aratam vulnerabilitatea echipei noastre. Cum putem crea relatii cu angajatii deschise si bazate pe incredere reciproca daca nu o facem?

Cu toate acestea, cu totii am avut manageri si sefi stresanti si ne-au invatat ca acela este un mod ineficient de a lucra si dauneaza afacerii si sanatatii mintale a echipei. Vremurile se schimba, aratarea emotiei la locul de munca nu ar trebui sa fie tabu si muncim din greu la Medusa pentru a crea un spatiu sigur de exprimare pentru toata lumea. Ca lider al unei echipe, este esential ca propria mea sanatate mintala sa fie stabila. Pentru mine, acest lucru se realizeaza prin crearea unor limite si ritualuri clare. Ma trezesc devreme si imi beau cafeaua in linistea gradinii inainte de a incepe ziua. Merg cu bicicleta in fiecare zi si asta ma ajuta sa imi pregatesc mintea fie pentru ziua ce vine, fie sa procesez evenimentele din timpul zilei inainte de a ajunge acasa. Pe cat posibil, tin munca in afara casei. Acesta este spatiul meu de reincarcare.

 

Citeste mai multe in ultima editie a revistei Estetica Romania: https://issuu.com/esteticaromania/docs/revista_estetica_no_54

  • Marcello Moccia



  • Customer Care



  • Georgina Wiliams



  • Educational Support



  • Colin McAndrew



  • Salon Owner Care



  • Staff Engagement



  • Staff Engagement



  •  

Related items

  • TAKARA BELMONT: TRECUTUL SI PLANURILE DE VIITOR 21 Februarie 2023

    Noi, cei de la Estetica, suntem incantati sa publicam acest interviu exclusiv cu Presedintele si C.E.O-ul Takara Belmont, Hidetaka Yoshikawa. El discuta despre trecut, prezent si cateva planuri foarte interesante pentru viitor!

  • CURSURI VIRTUALE: OPTIUNI SI OPORTUNITATI DE LA WELLA PROFESSIONALS 21 Februarie 2023

    Acest moment de distantare sociala ne ingrijoreaza pe toti atunci cand ne gandim la  viitorul economiei. In timp ce coaforii sunt blocati in casa, Wella Professionals ofera o modalitate de a-i ajuta sa isi perfectioneze abilitatile, sa gaseasca inspiratie si sa stimuleze profesionalismul prin educatia online.

  • SFATURILE LUI JAMIE BROOKS PENTRU ANTREPENORI IN PERIOADA EPIDEMIEI 21 Februarie 2023

    In actuala criza COVID-19, in saloane nu se observa nicio miscare, deoarece consumatorii se simt nelinistiti de faptul ca se afla in imediata apropiere de alte persone. Si, desi este un moment ingrijorator pentru proprietarii de salon, este, de asemenea, ocazia perfecta de a profita de timpul liber alaturi de echipa ta. In plus, ai sansa de a analiza politicile si procedurile tale.

  • DAVINES & ION STUDIO IN PARTENERIAT LA DESCHIDEREA NOULUI SALON &ATELIER IN NEW YORK 21 Februarie 2023

    Brandul Davines a deschis primul salon & atelier alaturi de partenerii de cursa lunga, revistele de specialitatea si alti invtati in New York, in parteneriat cu ION Studio - Marco Santini si Leo Manetti.

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script