top news

BEAUTY/NAILS

DESPRE MAKEUP SI ALTE PASIUNI CU EINAT DAN

Marţi, 14 Februarie 2017 09:39

Un makeup artist cu o energie debordanta, cu o pasiune reala si vizibila pentru domeniul in care activeaza si un simt artistic care te inspira, Einat Dan a starnit interesul chiar si celor mai experimentati makeup artisti de a veni sa o vada la masterclass-ul sustinut la Bucuresti pe 7 februarie, la invitatia brandului Inglot Romania. Am profitat si noi de ocazie sa o cunoastem mai bine.

 

As vrea sa incepem prin a-mi spune: cum te-a influentat trecutul tau? (stiu ca te-ai nascut la Israel si te-ai educat in aceasta meserie in Italia si in Statele Unite).

Provin dintr-o familie foarte talentata, care m-a influentat foarte mult – mama mea a fost designer de rochii de mireasa, tatal meu a avut mereu o pasiune pentru desen, desi lucra in politie, iar fratele meu este designer de palarii. Asadar, pictez de cand ma stiu. La varsta de 21 de ani am inceput sa studiez machiajul, dar am decis sa abandonez Scoala, deoarece am inceput sa profesez ca makeup artist si am simtit ca pot invata mai multe prin practica. Cred foarte mult in studiul prin practica. 

Cine sunt oamenii care te-au inspirat de-a lungul carierei?

Eu ma inspir din tot ceaa ce vad, dar un om care m-a inspirat foarte mult la inceputul carierei mele as spune ca a fost Serge Lutens, un fotograf  francez, regizor de film, hairstylist, designer si un multitalent pe care l-am admirat intotdeauna. 

Ce iubesti cel mai mult la arta machiajului? 

Iubesc diversitatea sa. Poti creea ceva nou de fiecare data si mie nu-mi place sa ma repet, asadar machiajul imi da libertatea de a creea.

Tinerele pun mare accent pe trenduri in zilele noastre. Dar cum putem transforma trendurile de pe catwalk in look-uri purtabile?

Desigur, putem purta machiajul pe care il vedem pe podium, dar eu mereu folosesc culorile sezonului pentru a creea propriile machiaje. In acest sezon, se poarta buze in culori puternice sau gene lungi.

Am participat la masterclass-ul tau si am aflat cu aceasta ocazie ca esti implicata in numeroase proiecte, in afara de a preda makeup: crearea unei linii proprii de pensule de machaij, realizarea de filme fashion…cum ai inceput si de ce ai simtit aceasta nevoie?

Simt nevoia sa-mi exprim creativitatea, de aceea m-am implicat in multe proiecte, dar toate sunt cumva legate de makeup. Apoi, am simtit nevoia de evolutie, de aceea invat tot timpul ceva nou despre domeniile conexe meseriei mele –asa cum este industria filmului. 

Stiu ca iti place machiajul creativ, dar sunt curioasa sa aflu care este look-ul tau clasic preferat, pe care crezi ca orice femeie ar trebui sa-l incerce macar o data in viata. 

Imi place mult look-ul clasic al anilor ’50 - Marilyn Monroe purta acel machiaj fascinant pe care cred ca orice femeie ar trebui sa-l incerce: eyeliner negru si ruj rosu, imi place acest look sexy si romantic. 

Uitandu-te in urma, care ai spune ca sunt cele mai importante momente ale carierei tale? Ce ti-ai mai propus pentru viitor?

Am realizat multe lucvruri in cariera mea, unul dintre cele mai importante fiind faptul ca m-am mutat la Milano singura si mi-am pus amprenta in lumea machiajului de acolo. Sper sa continui sa inspir oamenii si sa creez, poate un film la Hollywood.

Text: Evelina Buciu

 
  • 1



  • 2



  • 3



  • 4



  • 5



  • 6



  • 7



  •  
Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script