top news

EDUCATION

10 MODALITATI DE INGRIJIRE A PARULUI ONDULAT

Miercuri, 17 Iunie 2020 09:24

Echipa artistica Llongueras prezinta un ghid de ingrijire a parului ondulat, despre cum sa il mentii hidratat, stralucitor, elastic si moale. Zece sfaturi si trucuri de la profesionisti care te vor ajuta sa scapi de electrizarea parului si care vor reda controlul buclelor tale.

Cu totii stim ca parul ondulat necesita o ingrijire speciala. De aceea, echipa artistica Llongueras a creat o rutina zilnica pentru parul ondulat. Intr-adevar, parul cret are tendinta de a se usca si de a se rupe mai repede decat alte tipuri de par. Factori, precum umiditatea fac coafoarea mai dificila si adauga volum, iar acesta nu este intotdeauna aspectul pe care ti-l doresti. Iata 10 sugestii ideale pentru parul ondulat.

1. INGRIJIREA ZILNICA. Parul cret are nevoie de o ingrijire specifica, care depinde de tipul de bucle. Daca acestea sunt largi, parul ar trebui spalat o data la doua zile, pentru a evita pierderea volumului. Daca buclele sunt mai stranse, Longueras recomanda spalarea parului o data pe saptamana sau atunci cand se simte murdar.

2. FOLOSITI PRODUSE SPECIFICE. Precum frecventa samponarii, trebuie utilizate produse specifice pentru parul cret. Daca buclele sunt stranse si uscate, ingrijirea parului ondulat consta in utilizarea produselor specifice care ajuta  la controlarea si definirea buclelor. Pentru acest tip de bucle, nu este indicat sa utilizati produse pe baza de sulfati, pentru ca au tendinta de a usca parul. Pe de alta parte, daca buclele sunt largi si parul gras, NU UTILIZATI produse pentru par cret, pentru ca acestea pot avea efectul contrar si pot adauga greutate, lasand buclele lipsite de viata. Pentru bucle lejere este ideal sa folositi un sampon cu Ph neutru si balsam, mai ales daca este o spuma leave-in. Produsele care contin silicon si parabeni ar trebui evitate pentru acest tip de par.

3. INTOTDEAUNA UD. Parul cu volum foarte mare trebuie pieptanat intodeauna sub dus si cu balsam sau masca specifica. Incepeti de la varfuri si urcati pana la radacina. In plus, ar trebui evitata pieptanarea sau perierea parului pana la urmatoarea samponare. Sfat: utilizati intotdeauna un pieptane cu dintii rari.

4. USCAREA CORECTA. Poti incepe sa iti usuci parul inca din dus, tinand capul in jos. Secretul este sa absorbi apa cu prospul de la varfuri spre radacini, pentru ca ajuta buclele sa ramana bine definite. Evita sa freci parul cu prosopul pentru a preveni incurcarea. Atunci cand iesi din dus, nu iti infasura parul in prosop, pentru ca tinde sa se electrizeze. Este de ajuns sa iti pui un prosop pe umeri. Sfat: foloseste un prosop din micro-fibre sau un tricou de bumbac.

5. CLATESTE CU APA FIERBINTE. Clateste balsamul sau masca cu multa apa fierbinte pentru a ajuta buclele bine definite sa se contureze. Nu clatiti parul cret cu apa rece, pentru ca temperatura scazuta a apei tinde sa umple cuticula si sa o intareasca, ceea ce duce la intinderea buclelor.

6. INAINTE DE A MERGE LA CULCARE. Nu te culca niciodata cu parul ud, pentru ca buclele se vor aplatiza. Trebuie sa te asiguri ca ai parul uscat in totalitate.

7. DIFUZORUL? ABSOLUT! Utilizeaza un difuzor pentru a usca complet parul umed. Tine capul in jos pentru a obtine bucle mai grele. Uscatorul de par ar trebui sa fie un model cu putere redusa, dar cu caldura ridicata, astfel incat parul sa nu se electrizeze. Pentru a avea grija de parul cret, expertii de la Llongueras recomanda ca uscarea parului cu difuzorul sa fie redusa si sa se opteze pentru o uscare mai blanda, pe o perioadă mai lunga de timp, pana cand parul este complet uscat.
In timpul uscarii, evita sa atingi parul cu mana sau cu pieptanul. Sfat: Dupa ce parul este uscat, aplica un spray pentru stralucire de la mijlocul lungimilor si pana la varfuri

8. EVITA SA  ATINGI BUCLELE. Evita sa iti atingi parul dupa ce ai terminat cu rutina de ingrijire. Daca te vei juca cu parul, iti vei distruge buclele. Mai mult decat atat, degetele pot indeparta uleiurile hidratante naturale din par sau, dimpotriva, pot adauga altele, facand parul prea gras sau prea uscat.

9. PENTRU PARUL AFRO. Echipa artistica Llongueras recomanda dormirea cu o bereta de matase pentru a evita electrizarea si pierderea hidratarii. Fibrele, precum bumbacul si frecarea pot promova producerea de sebum si pierderea stralucirii.

10. O COAFURA USOARA. Parul ondulat poate fi aranjat printr-o impletitura delicata, care este, de asemenea, un mod inteligent de a coafa parul fara a folosi caldura. Totodata aceasta coafura iti tine parul departe de fata si nu iti va strica buclele.

 

Related items

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script