top news

EVENTS/NEWS

EPIDEMIE CORONAVIRUS: GHID DE SUPRAVIETUIRE IN AUTOIZOLARE

Luni, 06 Aprilie 2020 09:16

Este o lumina la capatul tunelului, insa cat de lung este tunelul inca nu stim. Unindu-ne resursele si experienta dobandita, Estetica a conceput un ghid inestimabil “Staying in, Staying Strong, Staying Solid” (Ramai in casa, Ramai puternic, Ramai integru).

Printr-o combinatie fie de implementare legala, fie de protocol strict privind distantarea sociala auto-impusa, toti profesionistii de coafura si frumusete din lumea occidentala se deplaseaza acum intr-un scenariu in care afacerile lor sunt deja inchise sau una in care urmeaza sa se intample acest lucru. In ciuda unei atitudini ceva mai optimiste in randul anumitor grupuri din societatea noastra, mesajul este ca vom trece peste asta  pastrand distanta, protejand persoanele in varsta si pe cele mai vulnerabile de consecinte dramatice.

Linii rosii Nationale

Romania, Italia, Spania si alte tari europene se afla in stare de urgenta, iar majoritatea afacerilor au fost inchise. Alte tari europene, cum ar fi Marea Britanie, au luat mai tarziu aceste masuri, dar chiar si aici limitararile si interdictiile incep sa creasca, in conformitate cu restul Europei. Cu toate acestea, in Statele Unite, exista o lipsa de reguli nationale, ceea ce inseamna ca statele trebuie sa ia decizii individuale in concordanta cu propriile nevoi.

Ramai acasa, Ramai sanatos

Decizia de a izola intreaga industrie profesionala a parului pentru o perioada nedeterminata de timp este o lovitura foarte grea pentru toata lumea. In afara de implicatiile fizice, emotionale si psihologice le profesionistilor, multi clienti se confrunta cu stari de anxietate din cauza inchiderii saloanelor. Abia acum incepem sa intelegem cu adevarat ce servicii vitale si indispensabile ofera  profesionistii din industria infrumusetarii, unul care depaseste invariabil mult granitele profesionale: prieten, aliat, confident, psiholog...

Ne putem sustine reciproc, dar si pe clientii nostri, impartasind experientele, anecdotele si sfaturile noastre despre ce sa facem si cum sa trecem prin aceste momente grele. Acest ghid este un efort comun al echipelor noastre editoriale internationale, care au solicitat coaforilor din intreaga lume sa  trimita sfaturi si idei.

DACA DORESTI SA PARTICIPI CU SUGESTII, TE RUGAM SA TRIMITI IDEILE LA: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

1. OPTIMIZEAZA TIMPUL PETRECUT ACASA

Creeaza un spatiu pentru hobby-urile tale, mai ales daca implica o inspiratie a laturii tale creative. In acest fel poti ramane cu picioarele pe pamant si activ mental. Aminteste-ti, de asemenea, sa iti faci timp si pentru altii, aratand bunatate si generozitate intr-un spirit de sprijin reciproc si solidaritate. De asemenea, acorda spatiu imaginatiei tale care are libertatea de a se extinde dincolo de limitele casei tale.

Mai mult timp pentru familie este intotdeauna un lucru bun, dar te poate ajuta, de asemenea, sa faci un bilant al problemelor mai importante care conteaza cu adevarat pentru tine. 

Evalueaza comportamentele si practicile etice care iti pot imbogati cu adevarat viata, transformandu-ti calea in fiecare zi. Redescopera noi valori personale si frumusetea si profita de ocazia de a-ti regandi filosofia de viata si de munca, avand in acelasi timp curajul de a lua noi alegeri si decizii pe care va trebui se le implementezi in viitorul nu prea indepartat.

Desi, in zilele noastre, patriotismul nu este un sentiment cunoscut de multa lume, hai sa invatam de la italieni si sa aratam ca este bine sa simtim mandria nationala si faptul ca facem parte dintr-o comunitate care, in acest moment, face fata unei pandemii la fel ca si alte tari.

Atunci cand vine vorba de mentinerea abilitatilor tehnice, nu uita ca, in calitate de hairstilist, ti-ai dezvoltat dexteritatea pana la un nivel extraordinar. Stabileste niste reguli cu privire la mentinerea dexteritatii si respecta. Exerseaza pe capetele manechinulelor sau inventeaza tehnici noi pe care le poti utiliza atunci cand te intorci la salon.

Normele referitoare la autoizolare se aplica tuturor, nu sunt optionale si nimeni nu este scutit. Toti trebuie sa fim responsabili din punct de vedere etic si constienti. Nimeni nu vrea sa-si raporteze vecinii la autoritati pentru implementarea magazinului din bucataria lor.

Asuma-ti responsabilitatea pentru a te simti bine cu tine insuti si pentru a mentine standardele personale care in mod normal sunt atat de importante pentru tine. Pijamalele si papucii nu arata prea bine in conferintele video si in orice caz te vei simti mai bine daca arati bine.

 

2. PROPUNERI CONCRETE PENTRU REDESCHIDERE

Coronavirusul va musca adanc din psihicul nostru, atat de mult incat dupa ce va trece, este probabil sa ramana un anumit grad de paranoia, in special in ceea ce priveste practicile sporite de igiena. Revizuieste protocoalele de igienizare in timp util pentru deschiderea salonului tau, astfel incat sa poti indeplini temerile clientilor.

Efectueaza o lista in care sa verifici modalitatile prin care poti reduce costurile inutile, deoarece este probabil ca va trebui sa faci reduceri pentru o perioada de timp dupa ce vei redeschide. Intreaba-te: „Unde ar trebui sa tai si unde sa investesc?”

Cand redeschizi salonul, fii pregatit pentru un asalt de rezervari! Daca deschizi salonul inseamna ca oamenii vor socializa din nou, asa ca, dupa saptamani de neglijare, nevoia de a arata ce este mai bun va fi masiva. 

Gandeste-te la modul in care poti mari programul de functionare pentru a satisface un numar atat de mare de solicitari. Va trebui sa reorganizezi spatiul din interiorul salonului pentru a asigura personalizarea si confidentialitatea?

Oportunitatile apar in perioadele dificile, asa ca incearca intotdeauna sa gandesti pozitiv, in special la noile campanii, initiative si evenimente pe care le poti derula dupa redeschidere.

Aminteste-ti de lanturile de aprovizionare: producatorii au continuat sa cerceteze si sa dezvolte noi produse, iar lansarile vor avea loc in continuare. Asigura-te ca  le vei avea disponibile in salon.

In spatiul salonului tau exista si o „fereastra de oportunitate” excelenta - ferestrele! Asigura-te ca al tau inca arata cel mai bine, in ciuda faptului ca exista mult mai putini trecatori in aceste zile.

 

3. MENTINEREA CLIENTILOR SI INITIATIVE

Un grup WhatsApp poate fi o modalitate excelenta de a ramane in contact cu o multime de contacte simultan, dar ai grija de problemele care privesc confidentialitatea clientilor, deoarece vei oferi tuturor numerelor de telefon celorlalti participanti. Poate este mai bine sa folosesti platforme de social media, precum Facebook si Instagram, pentru a anunta clientii despre planurile de redeschidere.

Redeschiderea salonului va fi o sarbatoare atat pentru tine, cat si pentru clientii tai. Ofera-le preturi reduse sau un tratament special pentru a sarbatori revenirea lor in lumea parului si a frumusetii, multumindu-le ca asteapta atat de mult timp pentru tine.

Nu trebuie sa fii un mare regizor de film pentru a crea un tutorial video. Do-it-yourself, sfaturi si recomandari pentru a profita la maximum de stilul lor. Clientii pot trimite chiar si o poza dupa ce au urmat instructionile pentru a le verifica. Este o modalitate excelenta de a mentine conexiunea personala pe care ai creat-o cu clientii tai.

Aminteste-ti de eroii si ingerii din Sistemul de Sanatate care au lucrat de minune in spitalele noastre. Poti aduce un omagiu special pe retelele de socializare asistentilor medicali, medicilor si tuturor celor care au fost in in prima linie in lupta impotriva coronavirusului si care locuiesc in apropierea salonului tau.

Asigura-te ca toate canalele de comunicare raman in permanenta deschise - telefon, mesagerie sau e-mail. In acest fel demonstrezi ca esti intotdeauna gata si capabil sa oferi sfaturi, incurajari ... sau chiar doar o imbratisare virtuala!

 

4. AJUTA STAFFUL SI CONTRIBUITORII SALONULUI

Nu ezita sa implementezi plasele de siguranta si pachetele de asistenta oferite de guvern pentru a asigura lichiditatea financiara a anagajatilor si pentru a le proteja locurile de munca. Coronavirusul este temporar; protejarea si mentinerea locurilor de munca nu este.

Profita de aceasta oportunitate pentru a-ti invata personalul tehnici noi si nu iti fie teama sa le ceri propriile contributii. In calitate de lider, pot crea tutoriale video de instruire si, de asemenea, poti avea in vedere planificarea unor sesiuni unu la unu pe Skype sau Face-time pentru a-i sustine psihologic si pentru a-i motiva cu idei pentru redeschiderea salonului. Incurajeaza-ti personalul si colaboratorii sa profite de ocazia de a-si imbogati experientele culturale in timpul lor liber.

 

5. COMUNICAREA ONLINE

Aceasta este o criza din secolul 21, care ne ofera un avantaj urias prin faptul ca putem socializa online. Profita acest dar, publicand continuu informatii despre idei si inițiative constructive, pozitive pe social media. Partajeaza idei, tehnici si proiecte cu colegii, formand „grupuri de lucru online”.

Asa cum nu s-a mai intamplat niciodata, aceasta criza  ne reuneste ca o comunitate globala de coafura, purtam discutii cu colegii din alte tari. Suntem cu totii in aceeasi situatie si, ca atare, ne putem ajuta reciproc in moduri pe care poate nu ni le-am imaginat niciodata.

Dupa cum stim cu totii, internetul este foarte susceptibil la virusi, dar este total imun la acesta cu care ne confruntam! Foloseste internetul pentru a face noi cercetari si pentru a-ti lansa noi provocari creative si tehnice.

Daca ai un lant de saloane in parteneriat sau faci parte dintr-un grup francizant, de ce nu stabilesti rutine zilnice de instruire, discutii motivationale si seminarii de mini-management in direct pe Facebook. Este, de asemenea, o modalitate excelenta de a obtine feedback si intrebari cu privire la orice situatie actuala cu care te confrunti.

Arunca o privire mai in profunzime in viata unor colegi celebri si influenceri. Fii atent la ceea ce ei fac, ce planuri au si urmareste blogurile, vlogurile sau seminariile web la care participa. Arunca o privire mai atenta la transmisia video din spectacolele si seminariile anterioare la care au participat si inspira -te din ele.

Redeschiderea salonului va fi un nou inceput, asa ca profita de aceasta ocazie pentru a oferi site-ului si platformelor digitale o improspatare. Nu numai clientii vor dori sa arate cat mai bine in acea zi fericita!

Daca ai pe cineva cu experienta digitala sau cu abilitati in retelele de socializare, implica-l mai proactiv in activitatile online. Daca nu, alege pe cineva despre care simti ca ar fi in masura sa faca acest lucru si sa  ofera-i o instruire online rapida.

Related items

  • MIKE VINCENT ESTE NOUL PRESEDINTE AIPP 06 Aprilie 2020

    AIPP (Association Internationale Presse Professionnelle Coiffure) este incantata sa anunte ca, incepand cu 31 ianuarie 202, veteranul industriei Mike Vincent a fost numit noul presedinte al AIPP.

  • STUDIILE DEMONSTREAZA IMPORTANTA INTERACTIUNII UMANE PENTRU CLIENTI 06 Aprilie 2020

    A.S. Watson Group a realizat recent un sondaj prin care a testat modul in care pandemia a influentat obiceiurile de cumparare ale consumatorilor: modul in care modelele online si offline se imbina pentru a satisface clientii, creand „conexiune umana”. Saloanele de infrumusetare pot profita in urma acestor descoperiri.

  • RATE DE INFECTARE: EXONERARE PENTRU SALOANELE DE COAFURA SI FRIZERII 06 Aprilie 2020

    Un raport oficial a sustinut ceea ce majoritatea dintre noi stiam deja: saloanele de coafura si frizeriile nu sunt de vina pentru cresterea infectiilor. Asa ca intrebarea ramane DE CE, in atatea tari saloanele au fost fortate sa inchida in timpul celei de-al doilea lockdown, daca nu sunt problema principala?

  • GOLDWELL PREZINTA ELUMENATION COOL CHIC 06 Aprilie 2020

    Incepand cu aceasta toamna, clientii salonului vor fi incantati de culorile stralucitoare cu luminozitate neasteptata care ii asteapta in toate saloanele Goldwell.

Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script