top news

LOOK/FASHION

VIVE LA DIFFERENCE

Luni, 06 Noiembrie 2017 10:30

De la TV la arta, de la muzica la moda. Ceva schimba din nou ideea despre frumusete asa cum am perceput-o pana acum. Este vorba despre revolutia transgender. 

Globul de aur (cel mai bun serial TV de comedie) si doua premii Emmy pentru protagonistul Jeffrey Tambor: produs de Amazon. Transparent si ajuns la al treilea sezon marindu-si popularitatea. Realizata in Los Angeles, serialul este centrat pe bogata familie Pfefferman si asupra celei de-a doua vieti a parintelui Mort, care decide sa iasa la iveala cu un nou nume si o noua identitate: Maura. Nu este o moda pasagera. Sa o numesti tendinte de moment ar insemna sa ii diminuezi semnificatia unui eveniment istoric. Afirmarea canonului transgender si in plus realizarea unei cuceriri care doar in cativa ani face ca totul sa fie de neimaginat: un adevarat coming out care vine odata cu posibilitatea unei estetici de o ambiguitate sexuala bazata pe o noua idee de frumusete absoluta, fara diferente intre sexe. Pentru caracterul sau deschis, moda a propus deja de ceva vreme fascinatul androgin, insa acum a ajuns la momentul afirmarii pe mai multe fronturi. Lumea este pregatita pentru acest nou gen care... doboara tiparele. 

In arta, proiectul fotografic nascut dintr-o idee a artistului brazilian Camila Fontenele de Miranda a culminat intr-o carte care cuprinde toate fotografiile - “Todos Podem ser Frida” a fost lansata anul trecut, cu cinci sectiuni despre viata lui Frida Kahlo bazate pe conexiunea intre arta si identitatea genului. Intre timp, cercul s-a marit cu diverse imagini realizate pe parcursul performantei artistice.

Noua muza Redken are chipul Sarei Cummings, care se imprumuta tratatelor unui discurs masculin si feminin, cu aceeasi versatilitate ca cea a produselor de styling ale brand-ului american al grupului L’Oreal. Insa Sara nu este singurul caz de frumusete transgender care a cucerit notorietatea in aceasta perioda. Modelul Hari Nef, nascut in Filadelfia in 1992 cu numele lui Jacob Neff, este unul dintre cele mai solicitate modele in acest moment, mai ales dupa debutul pe coperta revistei Elle ca prima personalitate transsexuala. Apoi este Valentina Sampaio care a ajuns pe coperta Vogue Franta pentru un numar dedicat frumusetii transsexuale. Cu cativa ani in urma era un baietel brazilian care visa la lumea modei, acum este protagonista adevaratei Femei Fatale. In muzica, un gay declarat si iubitor al travestitilor ajunge din Seattle si este in prezent ajuns la al patrulea album No shape. Perfume Genius este un compozitor personal care a atins adesea teme ca homosexualitatea, cu un stil definit de multi ca “Baroque Pop” pentru gustul sau antic. Anul trecut, unul dintre cover-urile sale dupa Elvis Presley a fost folosit pentru campania publicitara a parfumurilor La Femme Prada si L’Homme Prada

 
  • Elle Cover star



  • frida5



  • Hari Nef



  • Perfume Genius



  • slay-queen Perfume Genius



  •  
Copyright © 2012 | All rights reserved • SC INGO INTERNATIONAL SRL | P.iva 05215180018 | sales@estetica.ro login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script